Μπακογιάννη: «Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει το πότε θα γίνουν εκλογές με κριτήριο τη σταθερότητα» (audio)

Η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε το δίλημμα με βάση το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός το ποια κυβέρνηση θέλει για την επόμενη τετραετία

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στα Παραπολιτικά 901, Fm και αναφερόμενη στο πότε θα γίνουν εκλογές, είπε πως αυτό θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός με μοναδικό κριτήριο τη σταθερότητα.

Συμπλήρωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει την ευθύνη στο να κρατήσει σταθερή την Ελλάδα και καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας πως η χώρα μας είναι πιο έτοιμη συγκριτικά με άλλες χώρες να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.

Ανέφερε πως προϋπόθεση είναι μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις όπως οι νέες επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος. Για την περίοδο των εκλογών είπε ότι όταν γίνουν. εκείνο το δίμηνο θα υπάρχουν αναταράξεις στη χώρα.

Εκτίμησε πως η Ευρώπη μπαίνει σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης ενεργειακής, οικονομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής.

Για την Τουρκία είπε πως τα πράγματα για τον Ερντογάν δεν είναι καθόλου καλά, αφού ο πραγματικός πληθωρισμός έχει φτάσει στο 180% και ότι ο κατώτατος μισθός είναι 4800 λίρες και το όριο της πείνας 6.900 λίρες.

Εκτίμησε ότι η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία είναι πιθανό να αυξήσει τα μεταναστευτικά ρεύματα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το γεγονός ότι ζήτησε αλλαγή υπουργών ήταν μια…τρύπα στο νερό και πως στις σύγχρονες δημοκρατίες είναι ένα επιχείρημα που δεν μπορεί να σταθεί.

Έκανε λόγο για ακραία και απόλυτη τοξικότητα του πολιτικού κλίματος στη χώρα.

Στο τέλος είπε πως οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα θέλουν μια σταθερή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ή αν επιθυμούν μια κυβέρνηση η οποία έθεσε σε κίνδυνο τη χώρα.

Δείτε επίσης: Βουλή: Έρχεται νέα κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα – Η αναφορά του πρωθυπουργού στις κινήσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών