Μπακογιάννης: «O κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε περισσότερους αστυνομικούς»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην συνάντηση του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

«Ο πρώτος που θα βγει και θα πει ‘έχουμε πρόβλημα’ είμαι εγώ, κι ο πρώτος που θα βγει και θα πει ‘μπράβο’ είμαι πάλι εγώ. Αυτή είναι η δουλειά του δημάρχου» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, είπε στον ΣΚΑΪ σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

Τόνισε πως οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα είναι γνωστές, «δεν είναι καμιά τρομερή ανακάλυψη, όποιος περπατά στην Αθήνα ξέρει. Αν περπατήσετε στην Ομόνοια, στο Εθνικό Θέατρο, αν μιλήσετε με τους κατοίκους στον Άγιο Παντελεήμονα, θα καταλάβετε», όπως είπε.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε «εμείς είμαστε εδώ για να λειτουργήσουμε πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητές μας, τόσο με την δημοτική αστυνομία όσο και με το συντονιστικό κέντρο που έχουμε δημιουργήσει».

Σχετικά με την ανταπόκριση που είχε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο: «Δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην πρωτεύουσα, όπως αρμόζει στην πρωτεύουσα. Το ζήτημα δεν αφορά εμάς τους δύο. Το ζήτημα είναι πώς θα βοηθήσουμε την πόλη. Χρειαζόμαστε κι άλλους αστυνομικούς και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε περισσότερους αστυνομικούς».

Όσον αφορά το θέμα των ναρκωτικών σημείωσε πως ο Δήμος Αθηναίων έχει πια δομές για να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους. «Οι πιάτσες όμως συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία, επειδή εκεί γίνεται εμπόριο. Εδώ είναι που χρειαζόμαστε την αστυνομία».

Αναφορικά με την Δημοτική Αστυνομία: «πρέπει να διευρύνουμε τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τον νόμο οι δημοτικές αστυνομίες σε όλη την ώρα έχουν 29 αρμοδιότητες».

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης της κολύμβησης στις μικρές ηλικίες»