Μπόρις Τζόνσον: Ακόμα μία επιστολή δυσπιστίας από βουλευτή του

Πρόκειται για τον πέμπτο Συντηρητικό βουλευτή που γνωστοποιεί την υποβολή επιστολής δυσπιστίας στην Επιτροπή 1922 αυτή την εβδομάδα

Ακόμα ένας βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει επιδώσει επιστολή δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο αρμόδιο κομματικό όργανο, την Επιτροπή 1922.

propoli

Ο Άαρον Μπελ, που εκπροσωπεί στη Βουλή των Κοινοτήτων περιφέρεια της κεντροδυτικής Αγγλίας από το 2019, αναφέρει σε δήλωση που ανήρτησε στο Twitter πως αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς τον Μπόρις Τζόνσον διότι οι διαβεβαιώσεις που ο ίδιος προσωπικά έλαβε για τις αποκαλύψεις αναφορικά με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown δεν συνάδουν με τα επικριτικά πορίσματα της έκθεσης της ανώτερης κρατικής αξιωματούχου Σου Γκρέι για το ‘partygate’.

Προσθέτει πως παρά την προηγούμενη υποστήριξή του προς τον πρωθυπουργό και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, η θέση του κ. Τζόνσον έχει καταστεί «μη βιώσιμη» λόγω της παραβίασης των κανόνων του lockdown και του χειρισμού των αποκαλύψεων.

Η ανακοίνωση του κ. Μπελ έρχεται λίγες ημέρες μετά από το ερώτημα που έθεσε από τα έδρανα της Βουλής των Κοινοτήτων προς τον Πρωθυπουργό κατά πόσο τον θεωρεί «ανόητο» επειδή ο ίδιος ακολούθησε τους κανόνες και παρέστη στην κηδεία της γιαγιάς του εν μέσω απαγορευτικού με περιορισμένο αριθμό συγγενών και χωρίς άλλη επαφή μαζί τους.

Γίνεται ο πέμπτος Συντηρητικός βουλευτής που γνωστοποιεί την υποβολή επιστολής δυσπιστίας στην Επιτροπή 1922 αυτή την εβδομάδα, ενώ η κίνησή του ακολουθεί τις παραιτήσεις πέντε συμβούλων του Μπόρις Τζόνσον χθες και σήμερα το πρωί.

Παρά αυτές τις εξελίξεις, ωστόσο, που δημιουργούν αμφιβολίες για το πολιτικό μέλλον του Βρετανού Πρωθυπουργού, οι καταμετρήσεις των βουλευτών που έχουν πει δημοσίως ή κατ’ ιδίαν πως έχουν υποβάλει επιστολή δυσπιστίας προσδιορίζουν τον αριθμό τους κάπου μεταξύ 12 και 18, αν και είναι περισσότεροι αυτοί που έχουν δηλώσει θορυβημένοι από το partygate.

Για να προκληθεί αυτομάτως ψηφοφορία για πιθανή καθαίρεση του ηγέτη των Συντηρητικών και νυν Πρωθυπουργού, απαιτείται αριθμός επιστολών που θα αντιστοιχεί στο 15% της κοινοβουλευτικής δύναμης του κόμματος, δηλαδή αυτή τη στιγμή 54 επιστολές.

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης: Αυξάνεται η πίεση στον Μπόρις Τζόνσον – Παραιτήθηκε κι άλλη σύμβουλός του

Loading