Χ. Θεοχάρης: Η οικονομία φέτος χρειάζεται τον τουρισμό

Δηλώσεις σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας έκανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης – “Ο τουρισμός είναι φέτος ο γιατρός της οικονομίας” εξηγεί.

Ο υπουργός Χ. Θεοχάρης λέει πως “Καταρχήν πάμε καλά. Ο φετινός Ιούνιος είναι καλύτερος σε αφίξεις από τον περσινό Ιούλιο“, ενώ στη συνέχεια προσθέτει πως η χώρα μας είναι ο προορισμός που δέχεται το 50% της κρουαζιέρας που γίνεται φέτος στην Ευρώπη.

Συνεχίζει λέγοντας πως “Η χώρα μας είναι στην ευρωπαϊκή  πρωτοπορία, οι δικές μας πρωτοβουλίες με το πράσινο πιστοποιητικό έχουν πείσει τις υπόλοιπες χώρες να πάρουν πρωτοβουλίες“.

Και η ισορροπία, όπως αναφέρει είναι σημαντική και αυτό φαίνεται και από το το παράδειγμα της Πορτογαλίας, που “άνοιξε με ένα σύστημα όχι τόσο ολοκληρωμένο και προσεκτικό και στην Αγγλία και η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε τρεις εβδομάδες“.

Οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού περνάνε μέσα από την τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό“, σημείωσε. “Ο τουρισμός και όλη η οικονομία ζουν μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η χώρα πρέπει να επιταχύνει την προσπάθεια την οποία κάνει, να βελτιώσει τους δείκτες της και για την υγεία μας και για την οικονομία μας και για τον τουρισμό μας“.

Εοισήμανε ότι “χθες τεστάραμε πάνω από το 10% των ανθρώπων που μπήκαν στη χώρα και δε βρήκαμε ούτε ένα θετικό“.

Το ταμείο ανάκαμψης θα βοηθήσει και θα στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις να αυξήσουν το μέγεθος τους ώστε να πλησιάζουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και να αλλάξουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας”, σημείωσε δίνοντας έμφαση στο πρόβλημα του τουρισμού, στον οποίο υπάρχουν πολύ μικρές επιχειρήσεις. “Όσο δε μεγαλώνουν οι επιχειρήσεις είναι έρμαια της διαπραγματευτικής ισχύος απέναντι σε πολύ μεγαλύτερες παγκόσμιες επιχειρήσεις“.

Τέλος είπε πως μια σειρά πολλαπλών δράσεων πραγματοποιείται στη χώρα μας με κοινό σημείο την κατεύθυνση επέκτασης σε νέους προορισμούς, επέκτασης στο χρόνο, ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός και τους 12 μήνες το χρόνο και η πράσινη και ψηφιακή αναβάθμιση .

Δείτε επίσης: Στην Πολωνία ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ