Χαλκιδική: Απλήρωτοι οι συνταξιούχοι στον Γεροπλάτανο καταγγέλλει η βουλευτής Κ. Μάλαμα

Η Bουλευτής Χαλκιδικής και Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταγγέλλει ότι οι συνταξιούχοι στο Γεροπλάτανο είναι απλήρωτοι εξαιτίας της κατάρρευσης του δικτύου διανομής των ΕΛΤΑ.

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα αναφέρεται στην «κατάρρευση του δικτύου διανομής» που έχει προκαλέσει «το “λουκέτο” στα υποκαταστήματα των ταχυδρομείων», με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι της περιοχής να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μια εβδομάδα ενώ κάνει λόγο για «πάρτι απευθείας αναθέσεων σε εταιρίες συμβούλων, μεταξύ των οποίων και σε εκείνη του κυρίου Πάτση». Σύμφωνα με την κα Μάλαμα η κατάσταση διάλυσης και πλιάτσικου των ΕΛΤΑ φέρει την υπογραφή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

Την ώρα που η διοίκηση των ΕΛΤΑ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, έχει επιδοθεί σε ένα ατελείωτο πάρτι απευθείας αναθέσεων σε εταιρίες συμβούλων, μεταξύ των οποίων και σε εκείνη του κυρίου Πάτση, οι συνταξιούχοι στον Γεροπλάτανο της Χαλκιδικής παραμένουν απλήρωτοι. Ο λόγος είναι η κατάρρευση του δικτύου διανομής και το “λουκέτο” στα υποκαταστήματα των ταχυδρομείων στην περιοχή. Πριν από 2 περίπου χρόνια έκλεισε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Γαλάτιστα και πριν από λίγες ημέρες σταμάτησε την λειτουργία του και το παράρτημα των ΕΛΤΑ στην Παλαιόχωρα. Το αποτέλεσμα είναι για ολόκληρη την ορεινή περιοχή του Δήμου Πολυγύρου να υπάρχει μόνο ένας διανομέας, με σύμβαση οκταμήνου, ο οποίος αδυνατεί να εκπληρώσει όλο αυτό το ταχυδρομικό έργο.

Οι συνταξιούχοι του Γεροπλατάνου καταγγέλουν ότι οι καταβολές των συντάξεων τους έχουν καθυστερήσει σχεδόν μία εβδομάδα, χωρίς προοπτική να ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον. Η λύση που προτείνεται είναι η μετακίνηση των συνταξιούχων με ίδια μέσα στον Πολύγυρο, κάτι το οποίο όμως είναι αδύνατον για ηλικιωμένους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και χρόνια νοσήματα. 

Η ανάλγητη αυτή εικόνα βαραίνει την κυβέρνηση κι η κατάσταση διάλυσης και πλιάτσικου των ΕΛΤΑ φέρει την υπογραφή του “επιτυχημένου” Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κυρίου Πιερρακάκη.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Βροχερή διαμαρτυρία υγειονομικών κατά του ν/σ του υπουργείου Υγείας (pics & vid)