Χαμός με το σχόλιο του Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία – «Θα πρέπει να το υποστείς ομορφούλα μου» (vid)

Ποια ήταν η απάντηση του Ουκρανού ομολόγου του

Σάλο προκάλεσε ένα σχόλιο του Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία, το οποίο άφησε ασχολίαστο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Σου αρέσει, δεν σου αρέσει, πρέπει να το υποστείς ομορφούλα μου. Δε γίνεται αλλιώς» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν απάντησε στα όσα είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, ωστόσο ο Ουκρανός ομόλογός του Βολόντιμιρ Ζελένσκι στην αναφορά του έκανε λόγο για υπερβολή εκ μέρους του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πράγματι η Ουκρανία είναι όμορφη. Όμως το να την αποκαλεί δική του ομορφιά είναι κάπως υπερβολικό. Όσο για το ‘θα το υποστείς’, η Ουκρανία είναι πολύ υπομονετική και σοφή».

«Ο Πούτιν μου είπε ότι δεν θα προκαλέσει κλιμάκωση»

Ο Γάλλος Πρόεδρος στις δηλώσεις του προτίμησε να σταθεί μόνο στα όσα απασχολούν τις δύο χώρες των οποίων οι σχέσεις δεν είναι καθόλου καλές λέγοντας:

«Ο Πρόεδρος Πούτιν μου είπε ότι εκείνος δεν θα προκαλέσει κλιμάκωση. Αυτό είναι σημαντικό».

Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στην ανατολική Ουκρανία φορώντας κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο και δήλωσε πως είναι σοκαρισμένη με τις καταστροφές που είδε κοντά στο μέτωπο.

Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί δεν σταματούν να στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης οι οποίες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ 6 ρωσικά μεγάλα αποβατικά σκάφη πέρασαν τα Δαρδανέλια κατευθυνόμενα προς τη Μαύρη Θάλασσα, εντείνοντας την πίεση στην Ουκρανία και από τον νότο.

Δείτε επίσης: Η Ρωσία κάλεσε τη Βρετανία να σταματήσει τις απειλές περί κυρώσεων