Χαρδαλιάς: Προτεραιότητα η ενίσχυση της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού

Για το «θαύμα» της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και πόσο αυτό έχει εξυπηρετήσει τους πολίτες μίλησε μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς από το βήμα του OTS Forum

«Στο παρελθόν οι πολίτες, κατά την επαφή τους με το Δημόσιο, μετέφεραν αγανακτισμένοι την πληροφορία από υπηρεσία σε υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν, και μέσα σε 4 χρόνια, με την τεράστια προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, έγινε το “θαύμα” της ψηφιοποίησης και της σύνδεσης με 1.500 υπηρεσίες του gov.gr» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

propoli

«Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες αισθάνονται ότι υπάρχει κράτος. Φυσικά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας» σημείωσε και αναφέρθηκε στον Ψηφιακό Βοηθό. «Σύντομα το gov.gr με τον Ψηφιακό Βοηθό θα εισάγει το Δημόσιο στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μια αλλαγή που θα κάνει την καθημερινότητα των πολιτών ακόμα πιο απλή και φιλική» είπε ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Για εμάς η ενίσχυση της καινοτομίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της έρευνας, αποτελεί κεντρική προτεραιότητα, ορόσημο της πολιτικής μας, ένα διαρκές καθημερινό στοίχημα» υπογράμμισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς θεωρεί ότι η αυτοδιοίκηση ως θεσμός, έχει κάνει σημαντικά βήματα για να είναι δίπλα στον πολίτη, «αλλά χρειάζονται εκείνες οι διαδικασίες και οι βελτιώσεις που θα λειτουργήσουν καταλυτικά για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, με 48% συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας. Η παραγωγικότητα της Αττικής είναι το κλειδί για την ανάκαμψη του συνόλου των οικονομικών μεγεθών της πατρίδας μας» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Στοχεύουμε στην επόμενη πενταετία η Περιφέρεια Αττικής να κατακτήσει την πρώτη θέση στην επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο» τόνισε. «Να εξορθολογήσουμε διαδικασίες και να συγκρουστούμε με καθεστηκυίες λογικές ενός κράτους που έχει αποδειχθεί βαθύ και προκαλεί καθυστερήσεις, παλινωδίες και κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές» είπε κλείνοντας την ομιλία του στο OTS FORUM, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε επίσης: Γάζα: Περισσότεροι από 193 Παλαιστίνιοι νεκροί μετά την τέλος της εκεχειρίας

Loading