Η προοδευτική αντιπολίτευση αναζητά τρόπους για να ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την στήριξη αριστερών δυνάμεων. Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης Κυριακάτικης ανάρτησής του, ανέδειξε δύο βασικά ερωτήματα που αφορούν την προοδευτική αντιπολίτευση: Πώς μπορεί να ανατραπεί ο Μητσοτάκης και πώς θα απαλλαγούμε από τη δεξιά πολιτική; Υπογράμμισε ότι η πτώση της κυβέρνησης δεν είναι εφικτή χωρίς τη συγκέντρωση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, και χωρίς τη δημιουργία ενός νέου Λαϊκού Μετώπου που θα αποτελεί αντίβαρο στη Δεξιά. Αν αυτό το Μέτωπο δεν ενσωματώσει ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας, δεν θα καταφέρει να πείσει.
Ο κ. Χαρίτσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες πρόσφατες εξελίξεις, όπως η απόφαση της Εθνικής Πινακοθήκης να αποσύρει έργα που είχαν βανδαλιστεί, μια πράξη που χαρακτήρισε ντροπιαστική για την Ελληνική Δημοκρατία. «Η λογοκρισία στην τέχνη επιβλήθηκε», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι η Αριστερά δεν θα συμβιβαστεί με τη μισαλλοδοξία και τον φασισμό.
Επιπλέον, τόνισε ότι η mainstream Δεξιά ενσωματώνει την ατζέντα της Ακροδεξιάς, κάτι που αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία. Καυτηρίασε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι η πολιτική της είναι ορισμός της παλαιοκομματικής πρακτικής, αναφέροντας ότι το κυβερνητικό σχήμα των 62 υπουργών υποδηλώνει πολιτική παθογένεια.
Τέλος, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της προοδευτικής αντιπολίτευσης να χαράξει στρατηγική και να οργανωθεί, τονίζοντας ότι τα πράγματα είναι καθαρά και η θέση των πολιτών είναι κρίσιμη για την ανατροπή της τρέχουσας κατάστασης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr