Χατζηδάκης: «Εμείς με το νέο ασφαλιστικό είμαστε με τους νέους»

Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την στάση του για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «μια μεταρρύθμιση που στηρίζεται σε μοντέλα προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους.

Εσείς υποστηρίζετε ότι το νομοσχέδιο υπονομεύει το κοινωνικό κράτος λες και έχουμε το τέλειο κοινωνικό κράτος και ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα.

Εμείς υιοθετώντας τη λογική του «ατομικού κουμπαρά» επιτρέπουμε στους νέους να έχουν έλεγχο πάνω στη σύνταξή τους και στο τελικό της ύψος. Εσείς τι όραμα έχετε ; Να μείνουμε στη δεκαετία του 60 και του 70 ; Ρωτήστε τους νέους που πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη!

Χάσατε την ευκαιρία για κριτική που να σχετίζεται με το νομοσχέδιο…αντί για αξιόπιστη κριτική, βάλατε αυτογκόλ, σωρηδόν και κατ’ εξακολούθηση. Εγώ είμαι ευγνώμων για την κριτική αυτή γιατί μας δίνει πόντους. Είστε χορηγοί της κυβέρνησης!» .

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των δημοσίων δαπανών τονίζοντας ότι: «Σε έναν προϋπολογισμό με κρατικές δαπάνες 67 δισ. ευρώ κάθε χρόνο που δίνει 15 δισ. ετησίως για τις συντάξεις, αποφασίζουμε -και το λέμε-  ότι θα δίνουμε μεσοσταθμικά 120 εκατ. τον χρόνο για να παίρνουν οι νέοι μας υψηλότερες επικουρικές συντάξεις.  Πείτε όχι ! Βγείτε και πείτε ότι λόγω δημοσιονομικής πειθαρχίας είστε αντίθετοι σε αυτή την πρόταση ! Να δω πώς θα σας αντιμετωπίζουν οι νέοι!».

Δείτε επίσης: Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη