Χατζηδάκης για αναβάθμιση Moody’s: «Απόδειξη ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή σε πολιτική δημοσιονομικής σοβαρότητας»

«Έχουμε πετύχει πολλά στην οικονομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

Για την διπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, στη βαθμίδα Ba1 με σταθερές προοπτικές από τον οίκο αξιολόγησης Moody`s, έκανε ανάρτηση ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για «επιβράβευση» της οικονομικής μας πολιτικής.

Αναλυτικότερα, έγραψε στην πλατφόρμα Χ: 

«Η πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας και μάλιστα κατά δύο βαθμίδες από την Moody’s δεν είναι μόνο μια ακόμα επιβράβευση της δημοσιονομικής και συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι κυρίως μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή σε μια πολιτική δημοσιονομικής σοβαρότητας. Πολιτική η οποία παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσει να είναι προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί και στην επίτευξη των αντίστοιχων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Έχουμε πετύχει πολλά στην οικονομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κρινόμαστε κάθε μέρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει χαμένη η πρόοδος που έχει σημειωθεί. Σταθερά, θα συνεχίσουμε να συνδυάζουμε την κοινωνική ευαισθησία με την οικονομική υπευθυνότητα».

Δείτε επίσης: Market Pass: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com