«Δηλαδή όταν εφαρμόζετε εσείς μια ρύθμιση είναι καλή αλλά όταν τη φέρνουμε εμείς είμαστε ανάλγητοι και νεοφιλελεύθεροι;» τόνισε ο υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Δημαγωγία, υποκρισία και προχειρότητα , απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ρύθμιση που αφορά τις γονικές άδειες εργαζόμενων με παιδία που νοσούν από κορονοϊό.
Ο υπουργός Εργασίας, διευκρίνισε πως οι ρυθμίσεις εισάγουν δύο νέες άδειες ειδικού σκοπού, κατ’ αναλογία των παγίων διατάξεων που ισχύουν τις τελευταίες δεκαετίες και έχουν εφαρμοστεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Τα σχόλια που προκλήθηκαν από χθες δεν είναι τίποτα άλλο από υποκρισία και ψευδολογία.
Διαφωνείτε για τη ρύθμιση για τους γονείς και μιλάτε για μείωση όταν η λογική είναι ίδια με την παγίως ισχύουσα. Και φέρνετε τροπολογία για τους γονείς των οποίων έχουν νοσήσει τα παιδιά. Ένα ερώτημα θέλω να σας κάνω αφού είστε τόσο ευαίσθητοι και τόσο διαβασμένοι γιατί φέρνετε τροπολογία για επιπλέον αποζημιώσεις στους γονείς και δεν φέρνετε αντίστοιχη για τους εργαζόμενους όταν νοσούν οι ίδιοι; Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα; Δεν είναι άνθρωποι όταν νοσούν οι ίδιοι; Προχειρότητα και υποκρισία.
Μας κατηγορείτε επειδή εφαρμόζουμε κατ’ αναλογία μια ρύθμιση συγκεκριμένη όταν εσείς εφαρμόσατε μια ρύθμιση παρόμοια επί χρόνια όταν κυβερνούσε και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή όταν εφαρμόζετε εσείς μια ρύθμιση είναι καλή αλλά όταν τη φέρνουμε εμείς είμαστε ανάλγητοι και νεοφιλελευθεροι.
Αν δεν έχετε κάνει γκάφα να ζητήσετε συγγνώμη τότε είστε διπλά εκτεθειμένοι γιατί η πολιτική σας είναι προϊόν δημαγωγίας» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Απαντώντας η κα Μαριλίζα Ξενογιοαννακοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε καθώς αφορά σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για τιμωρία των εργαζομένων από την κυβέρνηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπεύθυνος για τα χιλιάδες κρούσματα μαθητών είναι ο τρόπος που άνοιξαν τα σχολεία από την κυβέρνηση.
Δείτε επίσης: Χαμός μεταξύ Γεωργιάδη – Πολάκη: «Άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος ο Παύλος Πολάκης» (vid)
- Υποδοχή πρέσβεων χωρών-μελών της Ε.Ε. από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης
- Η εγκυμονούσα Rihanna απογειώνει τη μόδα με crop top και lingerie για το εξώφυλλο του HommeGirls
- Διαφωνίες Τραμπ και Στάρμερ για την αναγνώριση της Παλαιστίνης
- Καταστροφή της μεγαλύτερης ποσότητας λαθραίων ειδών ατμίσματος στο τελωνείο Ευζώνων από την ΑΑΔΕ
- Ρεμπρόφ: Ο υποψήφιος που ξεχωρίζει για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού