Χατζηδάκης: «Τέλος Απριλίου η απόφαση για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού»

Ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για την λειτουργία του ΕΦΚΑ, την καταβολή συντάξεων αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο υπουργός γνωστοποίησε στον ΣΚΑΙ ότι την περασμένη χρονιά δοθήκαν 225 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Όπως σημείωσε το 2019 είχαν δοθεί 123εις χιλιάδες ηρεμείς συντάξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε εφαρμογή – μέσω του συστήματος Άτλας – η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων αναπηρίας και η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων μισθωτών ιδιωτικού τομέα

Σχετικά με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ σημείωσε πως από τις αρχές Αύγουστου έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο απαντημένες κλήσεις. 

Κατώτατος Μισθός

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό είπε πως στο υπουργικό συμβούλιο στο τέλος Απριλίου θα ληφθεί η απόφαση για το ύψος της αύξησης. Πρόσθεσε ότι έγινε μια μικρή συμβολική αύξηση και τώρα που η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάκαμψης, αυτό θα έχει αντανάκλαση στις τσέπες των εργαζομένων.

Τόνισε ωστόσο πως από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, όσοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό λαμβάνουν 305-533 περισσότερα ευρώ ετησίως.

Δείτε επίσης: Γ. Τσακίρης: «Θα προκηρύξουμε μέσα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων»