Χατζηδάκης: «Θα εκδικηθούν τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης οι αυξήσεις στους μισθούς»

Τροπολογία για τις αυξήσεις στους μισθούς κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι θα εκδικηθεί τον λαϊκισμό.

«Επιταχύνουμε τον προσδιορισμό του ύψους του κατώτατου μισθού φέτος, καθώς βούληση της κυβέρνησης είναι στο τέλος Απριλίου να υπάρξει μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Οι εργαζόμενοι θα δουν κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης, θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις τσέπες τους σε μερικούς μήνες» –

«Τώρα που η οικονομία έχει μπει σε θετικό έδαφος, είναι προφανές ότι μπορούμε να κινηθούμε με διαφορετικό τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους και να δώσουμε μεγαλύτερες αυξήσεις» από αυτές που δόθηκαν την προηγούμενη φορά, είπε ο υπουργός και:

Τα στοιχεία, προσέθεσε, «μιλούν για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και αυτές που εφαρμόζουμε εμείς», σημειώνοντας ότι η ανεργία υποχώρησε στο 13,3% τον περασμένο Νοέμβριο, από 17,2% που ήταν το καλοκαίρι του 2019 και 16,1% το Νοέμβριο του 2020.

«Μιλάμε για μείωση της ανεργίας κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες συνολικά και 3 τον τελευταίο χρόνο. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, έγιναν λόγω της φορολογικής, δημοσιονομικής, αδειοδοτικής, εργασιακής και ασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «η ανεργία στην Ελλάδα θα αποκλιμακωθεί και άλλο με την ασκούμενη οικονομική πολιτική».

Αναφέρθηκε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ που δημιουργήθηκαν μέσα σε 1,5 χρόνο προσφέροντας 50.000 νέες θέσεις εργασίας, «όταν όλη την τετραετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δημιουργηθεί 40.000».

Παράλληλα, προσέθεσε πως σχεδιάζεται η δημιουργία άλλων 86.000 θέσεων εργασίας για φέτος, «χωρίς να υπολογίζεται το ειδικό πρόγραμμα για τους νέους “Πρώτο Ένσημο” του υπουργείου Εργασίας και το πρόγραμμα κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών που θα δημιουργήσουν άλλες 85.000 θέσεις εργασίας».

Δείτε επίσης: Δένδιας: «Μονόδρομος η ευρωπαϊκή προοπτική στα Δυτικά Βαλκάνια»