(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Χατζηδάκης: «Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» (audio)

Ο υπουργός τόνισε ότι για τους ανέργους θεσπίζεται το σύστημα των τριών προσφορών και των τριών αρνήσεων και στη συνέχεια διαγράφεται από το μητρώο.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 Fm και ανέφερε ότι «κανείς δεν ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους οι Τούρκοι, η Ελλάδα θέλει σχέσεις ειρήνης και συνεργασίας».

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Αθήνα παρακολουθεί συνεχώς το τι συμβαίνει και δρα τόσο στο διπλωματικό όσο και στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας τόνισε πως έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και το μόνο που απομένει είναι να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα δώσει οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες «μπόνους» για τη μετατροπή συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη, επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε 9 μήνες, ενώ θα παραγράφονται οι 10ετής οφειλές στον ε-ΕΦΚΑ.

Τόνισε πως για τους ανέργους θεσπίζεται το σύστημα των τριών προσφορών και των τριών αρνήσεων και στη συνέχεια διαγράφεται από το μητρώο.

Επίσης είπε πως με το νομοσχέδιο θα αντιμετωπιστούν ζητήματα ίσης μεταχείρισης, όπως οι διακρίσεις σε βάρος των οροθετικών στον HIV στον χώρο εργασίας.

Δείτε επίσης: Κ. Χατζηδάκης για «Αστυνομία Ανέργων»: 3 δουλειές, 3 αρνήσεις και διαγραφή από τα Μητρώα;