Η εγκύκλιος ορίζει ότι η καταβολή της εισφοράς θα επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος με το πλαστικό κάλυμμα ή το καπάκι να λογίζονται ως ξεχωριστά προϊόντα
Από 1η Ιανουαρίου, όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις εστίασης θα χρεώνουν κάθε πλαστική σακούλα τέσσερα λεπτά συν τον ΦΠΑ. Στην εγκύκλιο δίνονται σχετικές οδηγίες για την εφαρμογή της εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος, η οποία είναι ψηφισμένη από το 2020.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο η καταβολή της εισφοράς επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος με το πλαστικό κάλυμμα ή το καπάκι να λογίζονται ως ξεχωριστά προϊόντα.
Τέσσερα λεπτά ΦΠΑ θα χρεώνουν οι επιχειρήσεις εστίασης κάθε πλαστική συσκευασία τροφίμων και ποτών από την 1η Ιανουαρίου σύμφωνα με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ με την οποία δίνονται οδηγίες για την εφαρμογή της εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος η οποία έχει ψηφιστεί από το 2020.
Δείτε επίσης: Λιβύη: Χωρίς απόφαση για εκλογές – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Βουλής
- Επίσκεψη του Απ. Τζιτζικώστα στη Μαδρίτη: Αντιμετώπιση της διακοπής ρεύματος και προτεραιότητα η ομαλή μεταφορά στην ΕΕ
- Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε μέτρα για τη μείωση του αντίκτυπου από τους δασμούς στα αυτοκίνητα
- Φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία παραμένει απειλή – Επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Πώς να προετοιμαστούμε για μια πιθανή διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με τους ειδικούς
- Κομισιόν: Ελλάδα η τρίτη χώρα που ενεργοποιεί τη ρήτρα διαφυγής για αμυντικές δαπάνες – Απαντήσεις τον Ιούνιο