Χρηστίδης: Ακατάλληλος χρόνος για το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Χρηστίδης: Ακατάλληλος χρόνος για το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κριτική για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία εν μέσω επιδημίας κορονοϊού εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Αναφέρεται σε οπισθορδρομικές διατάξεις που περιέχονται στο ν/σ αλλά και στην κριτική που ασκείται σε αυτό από εκπαιδιετικούς και στελέχη της ΔΑΚΕ.

Ειδικότερα σε συνέντευξη του στο ρ/σ Alpha, o Π. Χρηστίδης διερωτάται: «Για ποιο λόγο έρχεται τώρα αυτό το πολυνομοσχέδιο, με μια Βουλή, η οποία λειτουργεί υπό ειδικές συνθήκες και προφανώς με τον κόσμο και της Παιδείας να προστατεύει την υγεία των παιδιών, των δασκάλων και των καθηγητών μας. Δεν πιστεύω πως είναι ο σωστός χρόνος να το συζητήσουμε λοιπόν αυτό»

Υποστήριξε ότι υπάρχει σειρά ζητημάτων με αλλαγές, οι οποίες είναι σε εντελώς οπισθοδρομική κατεύθυνση. «Δεν υπάρχει λόγος να κουβεντιάζουμε πράγματα που έχουν κλείσει πριν από 40 χρόνια και δεν συμβάλουν στην πραγματική πρόοδο των μαθητών. Εκεί που πρέπει να δοθεί έμφαση είναι στην ένταξη της τεχνολογίας στην ζωή των μαθητών, στον τρόπο με το οποίο θα προστατεύσουν τις αξίες τους και τις αρχές τους αλλά ταυτόχρονα θα εξελιχθούν και ως άνθρωποι στην κοινωνία αυτή που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα».

Αν η μόνη συζήτηση που αφορά την Ν. Κεραμέως, είναι τα θέματα που έχουν να κάνουν με την διαγωγή, εμείς θα είμαστε απέναντι σε αυτό, διότι δεν πιστεύουμε πως αυτά είναι τα προβλήματα που αφορούν σήμερα το σχολείο. Σε αυτή την κατεύθυνση, περιμένουμε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να σκεφτεί καλά, αν είναι τώρα η ώρα να γίνει η συζήτηση για την παιδεία, υπό αυτές τις συνθήκες.

Σημείωσε επίσης πως στο νομοσχέδιο αντιδρά ακόμα και η ΔΑΚΕ καθηγητών και δασκάλων της ΝΔ. Έχει βγάλει ανακοίνωση και διαφωνεί με την υπουργό, το νομοσχέδιο αφορά κρίσιμα ζητήματα του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργούν τα σχολεία και όλα αυτά θέλουν επεξεργασία, θέλουν διάλογο, θέλουν συζήτηση.

«Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνονται με τη Βουλή σχεδόν κλειστή και με τα μισά πολιτικά κόμματα να αγωνίζονται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας», ανάφερε. 

«Πρέπει να γίνονται με γενναιότητα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι με ζητούμενο να δημιουργήσουμε ακόμα ένα νομοσχέδιο με το όνομα κάποιου υπουργού», κατέληξε.

Loading

Play