Χρήστος Αντίνου: Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου κοιτάζονται μεταξύ τους και χάνουν τον ορίζοντα (vid)

Στην εκπομπή “Οι Απέναντι” του ATLAS TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου ήταν καλεσμένος ο κ. Χρήστος Αντίνου, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και μέλος του εμπορικού συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυσκολίες που δημιουργούν τα μέτρα, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

«Η κοινωνία πρέπει να υιοθετήσει μέτρα ενίσχυσης που θα κάνουν τις επιχειρήσεις ικανές να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν» 

»Δε ζητάμε να μας δώσουν χρήματα. Λόγω της μείωσης του τζίρου που υπάρχει που κυμαίνεται από 50 έως 80% ζητάμε να μας δώσουν τη δυνατότητα να βάλουμε κάποιους υπαλλήλους σε αναστολή, έστω το 50% να μπορεί να μπαίνει σε αναστολή. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα άτυπο lockdown, στο οποίο τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι τόσο πολλά και τόσο αυστηρά που δεν είναι εύκολο για τους επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν».

Πώς κινείται η αγορά στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Σύμφωνα με τον κ. Αντίνου, η απαλλαγή των δημοτικών τελών που περίμεναν οι επαγγελματίες από το δήμο δεν έχει γίνει ακόμη.

«Ο καταναλωτής βρίσκεται σε μια στάση αναμονής και αυτό οφείλεται στις γιορτές που έρχονται. Έχουμε τα τέλη κυκλοφορίας, έχουμε τους φουσκωμένους λογαριασμούς που έρχονται στις οικίες και στα καταστήματα. Δεν υπάρχει χρήμα στην αγορά και δε μπορεί να κινηθεί η αγορά. Η ελπίδα εναπόκειται στον 13ο μισθό και τα επιδόματα που θα δοθούν. Θα είναι μια ένεση για την αγορά».

Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε τη σημασία εκδηλώσεων που προάγουν την ελληνική επιχειρηματικότητα σε καιρούς δύσβατους.

«Αυτές τις μέρες έχουμε ένα σεμινάριο στο δήμο, στο πολιτιστικό κέντρο του Ευόσμου για τους επαγγελματίες, το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ. Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις με λίγα χρήματα να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να μπουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο».

Οι εξελίξεις στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

«Αυτή η διοίκηση έχει σοβαρά προβλήματα. Δεν είναι στελεχωμένη με τα κατάλληλα άτομα για να μπορέσει να παράγει έργο. Κοιτάζονται μεταξύ τους και χάνουν τον ορίζοντα. Έχοντας 10 αντιδημάρχους, επειδή έχουν σοβαρά προβλήματα, θέλουν να κάνουν αλλαγές και να φρεσκάρουν την διοίκηση. Βλέπουμε αυτή την απραγία, τη «Μέρα της Μαρμότας» και ζούμε την ίδια μέρα χωρίς να γίνεται τίποτα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να καταφέρει να αντέξει άλλα δυο χρόνια αυτή η διοίκηση αλλά δεν το νομίζω», υπογράμμισε ο κ. Χρήστος Αντίνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τη δεδομένη επικρατούσα κατάσταση, δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή προοπτική στο δήμο.

«Όχι δεν έχουμε ανάπτυξη στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Αντίθετα, από τη στιγμή που ανέλαβε αυτή η διοίκηση, έχουμε υποβάθμιση, τίποτα δεν προχωράει»

»Φανταστείτε ότι είχαμε ένα δικαστήριο προχθές και η αντιπολίτευση πίεζε τη διοίκηση να παρευρεθεί στο δικαστήριο. Η διοίκηση του κ. Σούλα είχε κάνει καταγγελία στα ΕΛΠΕ, ενώ αυτή του κ. Μανδαλιανού κόβει τις κορδέλες στα εγκαίνια της elpedison».

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη:

Δείτε επίσης: Στάθης Καϊτετζίδης: «Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι το Ελευθέριο- Κορδελιό πρέπει να αποσχιστεί από τον ενιαίο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου»