Παραμένουν στην φυλακή για την έκτιση της ποινής τους
Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την δεύτερη αίτηση για έξοδο από την φυλακή του καταδικασμένου ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Ιωάννη Λαγού, χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη.
Ο ευρωβουλευτής, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, ήταν απών από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του Κωνσταντίνο Πλεύρη. Η αίτηση του καταδικασμένου δεν εξετάστηκε επί της ουσίας, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί νέα αίτηση, καθώς, όπως τόνισε και ο Εισαγγελέας Έδρας δεν έχει τηρηθεί το χρονικό διάστημα των δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο κρατούμενος.
Έτσι η αίτηση του στελέχους της Χρυσής Αυγής απορρίφθηκε ως τυπικά απαράδεκτη.
Το δικαστήριο αποφάσισε αρνητικά και για την αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής που υπέβαλε για τρίτη φορά, και η καταδικασμένη σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη.
Το δικαστήριο, με πλειοψηφία 4 προς 1, αρνήθηκε ότι συνιστούν «υπέρμετρη βλάβη» τα προβλήματα υγείας, αλλά και τα οικονομικά που επικαλέστηκε η συνήγορος της κρατούμενης. Αρνητική στην αίτηση ήταν και η εισαγγελική πρόταση.
Δείτε επίσης: Βόλος: Παιδόφιλος παρενοχλούσε 10χρονο κορίτσι
- ΗΠΑ: Οι επιπτώσεις των δασμών Τραμπ στο μέσο νοικοκυριό
- Ανακοινώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για την παραγωγή της ταινίας του Λάνθιμου: Αβέβαιη η επίσημη απόφαση του ΚΑΣ
- Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με πέντε τραυματίες στο δρόμο Πλαγιάρι – Περαία
- Κορωπί: Αμετανόητος και μέσα στο νοσοκομείο ο 51χρονος δράστης επιθέσεων με κατσαβίδι
- Δένδιας: Αναμορφώνεται το αμυντικό δόγμα της χώρας