Δ. Κουτσούμπας: Αμέσως να προσληφθούν οι 4.000 πυροσβέστες που είναι απαραίτητοι

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα μας και το φετινό καλοκαίρι

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές είναι διαχρονικό έγκλημα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων κατά της ζωής, κατά της περιουσίας και φυσικά κατά του φυσικού περιβάλλοντος» δήλωσε και πρόσθεσε:

propoli

«Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις – και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ – δεν είχε τον απαραίτητο σχεδιασμό, δεν πήρε όλα τα μέτρα πρόληψης που χρειάζονταν έγκαιρα. Αλλά, εδώ και τώρα, παρότι βρισκόμαστε μέσα στην αντιπυρική περίοδο, χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν υποδομές, να εξασφαλιστούν μέσα, να εξασφαλιστεί προσωπικό. Αμέσως να προσληφθούν οι 4.000 πυροσβέστες που είναι απαραίτητοι, καθώς και οι 1.500 εργαζόμενοι για τις δασικές υπηρεσίες».

Στη συνέχεια κατέληξε στη δήλωση του: «Να προχωρήσουν πολύ γρήγορα η καταμέτρηση, η χαρτογράφηση όλων των ζημιών, έτσι ώστε να αρχίσει αμέσως η αποκατάστασή τους και βεβαίως να δοθούν γενναίες αποζημιώσεις στο 100%, για όλες τις ζημιές, για όλους τους πληγέντες».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να οδηγήσει τις τιμές ρεύματος σε επίπεδα ρεκόρ

Loading