«Λύση για τον λαό δεν είναι η αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού συστήματος, είτε αυτό αφορά τους κυβερνητικούς ανασχηματισμούς είτε τις προσπάθειες των κομμάτων της βολικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του σήμερα στον ρ/σ Real fm.
Μιλώντας για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, επεσήμανε πως «δεν βγάζει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση που την έχει φέρει το λαϊκό ρεύμα των αγώνων του λαού».
Σχολιάζοντας τα διάφορα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, υπογράμμισε ότι «η μη ανάκαμψη του πολιτικού χώρου, που εκφράζεται μέχρι σήμερα από κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι οι αμέτρητες αμαρτίες του χώρου της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας τον έχουν απαξιώσει στα μάτια μεγάλου μέρους του λαού».
«Αυτό που χρειάζεται σήμερα», σημείωσε στη συνέχεια, «είναι να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική που εκφράζεται από το κράτος, από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που βρέθηκαν στην κυβερνητική εξουσία τα τελευταία χρόνια».
Τόνισε ότι η προοπτική «βρίσκεται στη δύναμη του λαϊκού αγώνα, στην κοινωνική συμμαχία και την ενότητα των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, της νεολαίας κ.λπ., σε ένα ενιαίο πανελλαδικό μέτωπο που θα εκφράζει κοινωνικά – πολιτικά αιτήματα».
Αναφερόμενος στη γενικευμένη πολεμική προετοιμασία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ στρέφουν την προσοχή τους σήμερα στην Κίνα, λόγω της απειλής που αποτελούν για την πρωτοκαθεδρία τους.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αυτά τα 800 δισ. που διαθέτουν οι Ευρωπαίοι για τον Ζελένσκι «την ώρα που έχουν δημοσιονομικούς κόφτες για τους λαούς των χωρών τους είναι αδικαιολόγητο».
Ο Δ. Κουτσούμπας κατέληξε, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για όλα αυτά, επισημαίνοντας πως «έχει αρχίσει το ξαναμοίρασμα του κόσμου και αυτή η μοιρασιά ποτέ δεν γίνεται αναίμακτα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ