Δ. Κούβελας – 14ο Συνέδριο ΝΔ: «Κάθε βήμα, κάθε έργο έχει στόχο τον πολίτη και την κοινωνία μας»

Ο κ. Κούβελας από το 14ο Συνέδριο της ΝΔ, σημείωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η Θεσσαλονίκη του 2030 που περιλαμβάνει ολοκλήρωση μεγάλων εμβληματικών έργων που θα την αλλάξουν ριζικά.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Κούβελας με την Νέα Δημοκρατία, μίλησε στην Politic για τις εργασίες του Συνεδρίου, την ανάγκη για αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και για την Θεσσαλονίκη του 2030.

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να συνομιλεί με τους πολίτες. Το έκανε όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, έτσι ετοιμάστηκε για να αναλάβει το τιμόνι της χώρας, το κάνει και τώρα που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Είμαστε δίπλα στον πολίτη, συνομιλούμε με τους πολίτες και κάθε βήμα, κάθε σκέψη, κάθε έργο έχει στόχο τον πολίτη και την κοινωνία μας».

Σχετικά με την ανάγκη για αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές που υποστήριξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός από το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κουβελας σημείωσε πως «πρώτα απ’ όλα δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι μανία για την εξουσία. Είναι μια αναγκαιότητα όπως σωστά λέει ο πρωθυπουργός, διότι διαπιστώνουμε ότι ιδίως στις δύσκολες περιόδους όταν προκλήσεις που δεν περίμενε κανείς πρέπει να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση, εκεί χρειάζεται αποφασιστικότητα, χρειάζεται ευελιξία, γρήγορες αποφάσεις και εν τέλεια αποτελεσματικότητα, να πετυχαίνουμε τον στόχο. Αυτό μπορεί καλύτερα να το καταφέρει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με έναν ηγέτη που παίρνει την τελική απόφαση».

Ο κ. Κούβελας υποστήριξε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένα προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία άχαρη περίοδο. Έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης από το μετρό που προορίζεται για το τέλος του 2023 μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που συνδέεται επιτέλους με τους αυτοκινητοδρόμους και τον σιδηρόδρομο, τον flyover που είναι σε εξέλιξη, άλλα μικρότερα έργα τα οποία είναι σε όλους του δήμους δρομολογημένα, το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά, η ανάπλαση της ΔΕΘ, τα οποία χρειάζονται όμως κάποια χρόνια για να ολοκληρωθούν, συνθέτουν ένα παζλ που θα αλλάξουν την Θεσσαλονίκη πλήρως τα επόμενα χρόνια.

«Ο στόχος είναι η Θεσσαλονίκη του 2030, είναι προτεραιότητα και δική μας, ειδικά η αλλαγή στα δυτικά και η περιβαλλοντική αναβάθμιση αλλά και η ουσιαστική αναβάθμιση σε υποδομές. Είναι κάτι το οποίο θα το δούμε σύντομα».

Νέα Τούμπα

«Η νέα Τούμπα, η οποία είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο τα τελευταία χρόνια έχει μπει στην τελική διαδικαστική της φάση και πολύ σύντομα θα περάσουμε στα στάδια υλοποίησης», ανέφερε επίσης. 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς και στην αυτοκριτική του κόμματος ενόψει συνεδρίου και υποστήριξε ότι στις επόμενες εκλογές η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία θα ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε και υλοποιεί.

«Το συνέδριο έχει σίγουρα έναν χαρακτήρα εκτίμησης του που βρισκόμαστε σήμερα, τι έχουμε περάσει και βέβαια είναι οι προκλήσεις του μέλλοντος. Σε αυτές πρέπει να δώσουμε έμφαση, έχει ανάγκες η ελληνική κοινωνία, τα ελληνικά νοικοκυριά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε σχέση με την ενέργεια είναι ένα δυνατό boost, όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Η αντιμετώπιση της ανεργίας, ειδικά στους νέους και ακόμα ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη είναι ένας στόχος που πρέπει να πετύχουμε και εκτιμώ ότι με την επόμενη διακυβέρνηση από την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία θα δούμε τα περισσότερα από αυτά να έρχονται εκεί που πρέπει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: “Οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο”