Δ. Koυτσούμπας: «Το ΚΚΕ θα μπει περισσότερο μπροστά για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων»

Στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με δήλωση που έκανε στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Φθιώτιδα.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ συμμετείχε σε εκδήλωση του Παραρτήματος Φθιώτιδας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 81 χρόνων από την έναρξη του ένοπλου αγώνα του ΕΛΑΣ εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.

Η εκδήλωση έγινε στην Καλύβα του Στεφανή, στην περιοχή της Σπερχειάδας.

Όπως ανέφερεο κ. Κουτσούμπας: «Σήμερα, εδώ από τη Σπερχειάδα, από την Καλύβα του Στεφανή όπου ξεκίνησε ο ένοπλος λαϊκός αγώνας του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει, αλλά θα μπει περισσότερο μπροστά από εδώ και πέρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, των αποζημιώσεων, τόσο για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο όσο και για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη η πατρίδα μας, οι υποδομές της, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αλλά και τη λεηλασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γι’ αυτό χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός».

Δείτε επίσης: Οικονόμου: Ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com