Δ. Μάντζος: «Κοιτάζουμε στα μάτια τον ελληνικό λαό και του λέμε ότι είμαστε εδώ»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος επιρίπτει ευθυνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την εκλογολογία του τελευταίου διαστήματος

«Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν υπαρξιακά ζητήματα που προσπαθούν να λύσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία της εκλογολογίας, την οποία οι ίδιοι ανοίγουν και κλείνουν κατά το δοκούν. Και πρέπει να πάμε λίγο πίσω από τον Μάρτιο – Απρίλιο, όταν άνοιξε η συζήτηση από τον πρωθυπουργό τότε για τις εκλογές. Άνοιξε με ένα τελείως διαφορετικό πρόσημο, το πρόσημο των συνεργασιών. Μετά θυμήθηκε την αυτοδυναμία του, ειδικά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Και σήμερα ‘’καίει” μια ολόκληρη διαδικασία -την πρώτη της απλής αναλογικής- πηγαίνοντας κατευθείαν στη δεύτερη», τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Απάντησε στις επικρίσεις του πρωθυπουργού για τοξική αντιπολίτευση λέγοντας ότι πρόκειται για συλλήβδην χαρακτηρισμό που κάθε άλλο παρά ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο «έχει από την αρχή όλων των κρίσεων κατατείνει στην υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων σε όλα τα μεγάλα ζητήματα των πολιτών»Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Ο κ. Μάντζος προσέθεσε ότι ο τόπος με ευθύνη του πρωθυπουργού, υπουργών του και των κυβερνητικών στελεχών, οδηγείται σε συνθήκες αστάθειας. «Όταν ξεκινάει μια διαδικασία εκλογολογίας και επιρρίπτεται, επαναλαμβάνω, η ευθύνη εντελώς αντιθεσμικά στην αντιπολίτευση που κάνει τη δουλειά της, αυτή η προεκλογική περίοδος έχει τότε τον μεγάλο κίνδυνο να γίνει πράγματι τοξική και να είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές για να μην οδηγηθεί σε συνθήκες αστάθειας».

Αναφορικά με το ζήτημα των συνεργασιών, ο κ. Μάντζος είπε χαρακτηριστικά: «Κοιτάζουμε στα μάτια τον ελληνικό λαό και του λέμε ότι είμαστε εδώ για να γίνουμε χρήσιμοι με τις προτάσεις μας, το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα και τη δική μας ιδεολογική ταυτότητα. Ο πολίτης θα αποφασίσει. Είμαστε εδώ, όχι για να βοηθήσουμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για να βοηθήσουμε τους πολίτες. Κατεβαίνουμε σε εκλογές με προτάσεις και όχι με συνθήματα. Δεν κυνηγάμε τις ατάκες στα πλατό και στην κοινωνία. Κατεβαίνουμε στην κοινωνία, συζητούμε μαζί με την κοινωνία και γράφουμε με τις δυνάμεις της αγοράς -με την κοινωνία- τις προτάσεις μας για το αύριο. Εμείς έτσι θα αξιολογηθούμε», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δείτε επίσης: Κώτσηρας: «Η χώρα έχει ισχυρή κυβέρνηση» (audio)