Δ.Μιχαηλίδου: Eργαζόμαστε για την αντιστροφή της δημογραφικής κρίσης

Για το έργο της μίλησε στο συνέδριο του Economist η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Την ισχυρή στόχευση της Κυβέρνησης στην στήριξη της καθημερινότητας ευάλωτων ομάδων πολιτών καθώς και στην αντίστροφη της υπάρχουσας δημογραφικής κρίσης, τόνισε σε ομιλία της στο συνέδριο του Economist, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη μεταξύ Κράτους και Πολιτών και ανέλυσε τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία δυο χρόνια στην κατεύθυνση αυτή, εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης με τον κορονοϊό.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσίασε τις βασικές δράσεις του Υπουργείου Εργασίας όπως το επίδομα γέννας, η υιοθέτηση προγράμματος γονικής άδειας για τους πατέρες, η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής με το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ».

Όπως δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «η δημογραφική κρίση είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις διευκολύνσεις που σχεδιάζονται για τους πολίτες, αλλά και με την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους θεσμούς της χώρας τους.

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που καθιέρωσε διαδικασίες για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης σε όλες τους δημόσιες και ιδιωτικές δομές που φροντίζουν τα παιδιά μας. Εμείς, εργαζόμαστε εντατικά ώστε χωρίς συμβιβασμούς να μετασχηματίσουμε τους θεσμούς στη χώρα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών».

Δείτε επίσης: Λίνα Μενδώνη: Για πρώτη φορά δεν πλημμύρισε η Ακρόπολη (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr