Δ. Μιχαηλίδου: «Στόχος να βρεθεί μία οικογένεια για κάθε παιδί»

Δ. Μιχαηλίδου: «Στόχος να βρεθεί μία οικογένεια για κάθε παιδί»

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες έθεσε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, η κ. Μιχαηλίδου κατέστησε σαφές ότι στόχος είναι, μέσα από διαφανείς και ταχείες διαδικασίες, να βρεθεί μία οικογένεια για κάθε παιδί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώνεται σήμερα ο πρώτος από τους τρεις κύκλους των επιμορφωτικών προγραμμάτων για κοινωνικούς λειτουργούς, που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και πραγματοποιούνται στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ». Η κ. Μιχαηλίδου παρακολούθησε χθες μέρος του προγράμματος, μαζί με τους κοινωνικούς λειτουργούς και άκουσε αληθινές ιστορίες ανθρώπων που μεγάλωσαν σε θετές οικογένειες. Επιπλέον, συνομίλησε με την αναπληρώτρια επιστημονική διευθύντρια του «Μητέρα», Ελευθερία Ψαρρά και τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Γιάννο Λιβανό, για ζητήματα που αφορούν το Κέντρο Προστασίας Παιδιού, αλλά και για όσα χρειάζεται να γίνουν ακόμα, ώστε με διαφανείς διαδικασίες να συνεχίσει η περαιτέρω επιτάχυνση υιοθεσιών και αναδοχών.

Τα τέσσερα κρίσιμα βήματα

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Για να θέσουμε σε λειτουργία τη διαδικασία του συνταιριάσματος, μέσω του συστήματος anynet, έχουμε προβεί σε τέσσερα κρίσιμα βήματα, που έχρηζαν υλοποίησης από το 2018:

– Την καταχώριση των στοιχείων όλων των παιδιών που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας στην πλατφόρμα του νέου ενιαίου συστήματος anynet (σχεδόν 2.000 παιδιά σε δημόσιες, ιδιωτικές και εκκλησιαστικές δομές, σε όλη την επικράτεια)

– Την εκπαίδευση και πιστοποίηση κοινωνικών λειτουργών και άλλων επαγγελματιών ως εκπαιδευτών γονέων

– Την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε υποψήφιους γονείς και αναδόχους από Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και Περιφέρειες και

– Τα εξειδικευμένα επιμορφωτικά προγράμματα σε κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην κοινωνική έρευνα και στην επεξεργασία των αιτήσεων υποψήφιων γονέων».

Η Υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε με νόημα: «Συνολικά, αναμένεται να εκπαιδευτούν περισσότερα από 100 μέλη του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος από όλη τη χώρα, που θα πιστοποιηθούν, όπως συνέβη με δημόσιους λειτουργούς στις αρχές του προηγούμενου μήνα, ώστε να συνδράμουν άμεσα στην κοινωνική έρευνα των ατόμων που θέλουν να γίνουν γονείς τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Περιφέρεια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διενεργείται για πρώτη φορά και είναι απαραίτητο, ώστε να ικανοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι αιτήσεις των υποψήφιων γονέων».

Δείτε επίσης: Σαντορίνη: Εγκαίνια του ανοίγματος του τουρισμού από Μητσοτάκη

Loading

Play