(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση – Δεν «πιστεύουν» στον Κασσελάκη

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,7% και το ΚΚΕ καταγράφει 10,6% – Οι μισοί ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χάσει κι άλλο έδαφος

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll που ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να ξεπερνά σε ποσοστό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο “πολιτικό σεισμό”.

propoli

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠαΣοΚ βρέθηκε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 12,9%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τρίτο κόμμα με 11,9%. Ωστόσο, μεγάλη παραμένει η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά 18,2 ποσοστιαίων μονάδων.

Πιο ειδικά, στην εκτίμηση ψήφου (σε παρένθεση η “καθαρή” πρόθεση ψήφου):

ΝΔ: 38,5% (31,1%)

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 16% (12,9%)

ΣΥΡΙΖΑ: 14,7% (11,9%)

ΚΚΕ: 10,6% (8,6%)

Ελληνική Λύση: 5,9% (5,1%)

Νίκη: 3,9% (3,2%)

Σπαρτιάτες: 3% (2,4%)

Πλεύση Ελευθερίας: 2,5% (2,1%)

Ένα σημαντικό εύρημα αποτελεί και η δυσπιστία που εκφράζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, με το 50% να θεωρεί πως το κόμμα με επικεφαλής τον ίδιο θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις.

Μάλιστα, στην ερώτηση εάν «θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;» από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του κόμματος που απάντησαν, ένα 27% είπε «ναι» και ένα ίδιο ποσοστό (27%) απάντησε «μάλλον ναι».

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη

Loading