Δένδιας: «Η συμφωνία με τις ΗΠΑ κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα» (vids)

«Αυτή η Συμφωνία, όπως και η προηγούμενη Συμφωνία που είχε υπογραφεί με τη Γαλλία, δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε» ανέφερε ο Υπουργός

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας σχολίασε την υπογραφή νέας Συμφωνίας της χώρας μας, αυτήν τη φορά με τις ΗΠΑ, λέγοντας πως «είναι μια πάρα πολύ καλή μέρα για την πατρίδα μας». 

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Είχα τη χαρά και την τιμή προ ολίγου να υπογράψω την Τροποποίηση της Αμυντικής Συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια Συμφωνία που κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα, και μια Συμφωνία η οποία θεωρούμε ότι δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας της χώρας μας.

Επίσης, δημιουργεί ένα κέλυφος κάτω από το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, στη βελτίωση όχι μόνο των αμυντικών εγκαταστάσεων της χώρας, αλλά και επίσης μέσα σε ένα ευρύτερο και γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο δημιουργείται και βελτιώνεται.

Θέλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η Συμφωνία, όπως και η προηγούμενη Συμφωνία που είχε υπογραφεί με τη Γαλλία, δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε. Αντίθετα, δημιουργεί έναν άξονα σταθερότητας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κοινωνιών της περιοχής.

Είναι μια πολύ καλή μέρα για την πατρίδα μας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Δείτε επίσης: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Παράγοντας απόλυτου χάους το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη – Πατούλη» (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr