Δήλωση για την χθεσινή τριμερή σύνοδο παραχώρησε ο Νίκος Δένδιας μετά τις επαφές που είχε στο Ομάν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πορεύεται με κανόνα συμπεριφοράς το Διεθνές Δίκαιο.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Τουρκίας ανέφερε ότι: «ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά μέσα τουλάχιστον στο πλαίσιο των αρχών του Δικαίου, της καλής γειτονίας, της συνεννόησης μεταξύ των εθνών και των χωρών»
Επίσης διαμήνυσε ότι οι συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και με τις ΗΠΑ είναι απολύτως ωφέλιμες και για την συμμαχία του ΝΑΤΟ «οι τουρκικές αντιδράσεις εξηγούνται μόνο, το έχω ξαναπεί, αν η Τουρκία προσλαμβάνει τον εαυτό της ως επιτιθέμενο κράτος. Υπό οποιαδήποτε άλλη έννοια είναι παντελώς ακατανόητες» υπογράμμισε περαιτέρω.
Μιλώντας για την σημερινή του επίσκεψη στο Ομάν ανέφερε: «είναι ο δεύτερος Έλληνας υπουργός που έρχεται στο Ομάν ιστορικά» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ανοίγεται στην Ελλάδα μια λαμπρή ευκαιρία να δει πέραν από τον στενό της ορίζοντα».
Δείτε επίσης: Βέροια: Εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένες με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους ενεπλάκησαν σε ατυχήματα
- Θετική εξέλιξη για τους Δήμους: Δυνατότητα πρόσληψης μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης
- Τσακώνονται στο ΠΑΣΟΚ, ξυπνάει η δεκαετία του ’90
- Έρευνα της FCC κατά της Disney για πρακτικές διαφορετικότητας και ίσων ευκαιριών
- Η προκλητικότητα του Κάνιε Γουέστ συνεχίζεται με την εμφάνιση αλά ΚΚΚ και τις προκλητικές δηλώσεις του
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Άλμα στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr