Δένδιας: Τι συζητήθηκε με τον Σαουδάραβα ομόλογο (vid)

Συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε για άμυνα και οικονομία

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal Bin Farhan Al-Saud) πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Αθήνα.

propoli

Η επίσκεψη αυτή, η δεύτερη του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου (είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο 2021) έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του ‘Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και βεβαίως της επίσκεψης του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Δένδιας, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν ως κεντρική ατζέντα την διμερή συνεργασία σε επίπεδο άμυνας, οικονομίας και επενδύσεων. Σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας ανέφερε πως ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα του υπογράμμισε την αύξηση της επιθετικής ρητορικής της γείτονος χώρας εναντίον της Ελλάδας.

Δείτε επίσης: Για διακοπές στη Νεράιδα Τρικάλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς

Loading