Διάλογος για εργασιακά θέματα και επενδυτικά κίνητρα από τον ΣΕΒ

Διάλογος για εργασιακά θέματα και επενδυτικά κίνητρα από τον ΣΕΒ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, απηύθυνε πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους για διάλογο σχετικά με τα εργασιακά θέματα και προς την κυβέρνηση να υιοθετήσει το μέτρο των υπεραποσβέσεων ως κίνητρο για επενδύσεις. Επιπλέον, κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν περισσότερο, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Στη συνέλευση συμμετείχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να υπογραμμίζει τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής. Η μείωση της ανεργίας, η αύξηση των εξαγωγών και η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αναδείχθηκαν ως σημαντικά επιτεύγματα. Ζήτησε από τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην οικονομική πρόοδο με μειώσεις τιμών και περισσότερες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε πως οι εργασιακές σχέσεις του παρελθόντος δεν πληρούν τις σύγχρονες ανάγκες. «Κλειδί για την αύξηση της παραγωγικότητας αποτελεί η διασφάλιση ενός ευέλικτου πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονο σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων.» Προκάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους και την πολιτεία σε έναν ανοικτό και εποικοδομητικό διάλογο.

Για τις επενδύσεις, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός επενδυτικού εργαλείου που θα λειτουργεί ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία. «Η αλματώδης αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων είναι η μοναδική απάντηση για την βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και την αύξηση της παραγωγικότητας.»

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, υπογράμμισε την ανάγκη προσωπικής ευθύνης για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και κάλεσε όλους να επιταχύνουν τις επενδύσεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στις εξελίξεις της οικονομίας, ο κ. Θεοδωρόπουλος επισήμανε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. «Η Ελλάδα πετυχαίνει τα αναγκαία πρωτογενή πλεονάσματα και έχει περιορίσει την ανεργία», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και τις διαρθρωτικές προκλήσεις που παραμένουν.

Ο Γκι Φερχόφστατ, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Ευρώπης στη σύγχρονη εποχή και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης. «Σήμερα ζούμε σε μια νέα εποχή αυτοκρατοριών… Χρειάζεται επειγόντως να οικοδομήσουμε μια Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση.»

Loading

Play