Όρισε με διάταγμα τη διάλυση του κοινοβουλίου σήμερα ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στο τελευταίο εναπομένον επίσημο βήμα ενόψει των πρόωρων γενικών εκλογών της 30ης Ιανουαρίου, έγινε γνωστό από το γραφείο του
Το διάταγμα εκδόθηκε την τελευταία πιθανή ημέρα για τη διάλυση του κοινοβουλίου, που πρέπει να λάβει χώρα τουλάχιστον 55 ημέρες πριν από τις εκλογές.
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του σχεδίου του προϋπολογισμού που είχε καταθέσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας τον Οκτώβριο, μια εξέλιξη με την οποία τερματίστηκε η σχετική πολιτική σταθερότητα της χώρας τα τελευταία 6 χρόνια.
Οι Σοσιαλιστές ηγούνται στις δημοσκοπήσεις εξασφαλίζοντας ποσοστό μεταξύ 38,5% και 39%, πολύ μπροστά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών με ποσοστό 24,6%–28,1%, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Δείτε επίσης: Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός μετά από δυστύχημα που προκάλεσε ο οδηγός του
- Τραγωδία στη βορειοδυτική Κίνα: 21 νεκροί από κατολίσθηση
- Σεισμός 3,7 Ρίχτερ τα ξημερώματα στο Λασίθι της Κρήτης
- Βενεζουέλα: Σοκαριστικός απολογισμός 3.685 νεκρών από τους σεισμούς
- Ιρλανδία: Απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων από ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη
- Ανακαλύψτε τη δροσιστική φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα για κάθε στιγμή
![]()

