Ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζεται καθώς ο Κασσελάκης προωθεί νέο σχέδιο, ενώ κατηγορείται για διάλυση από την πλειοψηφία. Σε τροχιά διάσπασης κινείται για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εγκαινιάζει τη δική του πλατφόρμα για τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία, που μπλόκαρε την υποψηφιότητά του, να τον κατηγορεί ότι έχει σχέδιο διάλυσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή και ενώ η Νέα Αριστερά διαμηνύει πως δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στο μαντρί, ο Διονύσης Τεμπονέρας κινείται νομικά κατά υποστηρικτών του πρώην προέδρου, κατηγορώντας τους για διασπορά fake news και κάνοντας λόγο για φασιστοειδή, με την ανοχή, υποστήριξη και καθοδήγηση του ιδίου.
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και το ανώτατο κομματικό όργανο, είναι αυτό που έχει τη δικαιοδοσία να επικυρώσει ή να ανατρέψει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου. Διαμηνύει ότι παραμένει πρόεδρος και δεν σκοπεύει να φύγει από το κόμμα. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε περίπτωση που δεν περάσει τελικά η υποψηφιότητά του από το συνέδριο, ενώ αν κερδίσει η πλευρά Κασσελάκη, μία νέα διάσπαση, αυτή που θα καθορίσει τη μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει αναπόφευκτη.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένη όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πειθαρχικό του κόμματος συνεδρίασε χθες και συζήτησε κατά πόσον η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό Κασσελάκη είναι αμετάκλητη. Η συζήτηση δείχνει τις εσωτερικές συγκρούσεις που ταλανίζουν το κόμμα, καθώς το 15ο μέλος του Πειθαρχικού, ο πρόεδρος, λέγεται πως απείχε.
Η Όλγα Γεροβασίλη δεν μάσησε τα λόγια της αναφερόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τον ότι έχει σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι οι αποφάσεις είναι πλειοψηφικές. Σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, η πρώην υπουργός επεσήμανε πως η πλειοψηφία δεν τον θέλει.
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης αποδέχεται την ψηφοφορία για τη μομφή και επιμένει πως το καταστατικό απαιτεί να γίνει έκτακτο συνέδριο, προσθέτοντας πως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι έμμισθα και καλεί τους να βρουν εργασία με την αξία τους. Η ατάκα αυτή προκάλεσε νέο πόλεμο ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του, με τον Διονύση Τεμπονέρα να αποφασίζει να κινηθεί νομικά κατά οπαδών του Κασσελάκη για ψευδείς ειδήσεις.
Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιδεινώνεται, με τις διαφωνίες και τις εντάσεις να είναι οι κυρίαρχες φόρμες της πολιτικής ατμόσφαιρας μέσα στο κόμμα.