Διευρυνόμενα φορολογικά κίνητρα για την έρευνα και την καινοτομία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Διευρυνόμενα φορολογικά κίνητρα για την έρευνα και την καινοτομία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τα φορολογικά κίνητρα που δικαιούνται οι επιχειρήσεις – μικρές, μεσαίες, μεγάλες – για δαπάνες σε Έρευνα και Καινοτομία παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Τάσος Γαϊτάνης στα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι τα κίνητρα αφορούν όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους που αναπτύσσουν έργα επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας. Τα ποσοστά των φορολογικών απαλλαγών μπορούν να φτάσουν έως και 315%.

Ειδικότερα, ο κ. Γαϊτάνης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής της αύξησε τα ποσοστά των φορολογικών απαλλαγών για δαπάνες Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας από 30% σε 100%. Με τον πρόσφατο νόμο, τα ποσοστά αυξήθηκαν περαιτέρω, φτάνοντας από 200% έως και 315%. Κάλεσε έτσι τις επιχειρήσεις να κάνουν χρήση των ευεργετικών αυτών διατάξεων, ενισχύοντας ένα κρίσιμο παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα, όπως είναι η έρευνα και η καινοτομία.

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας υπογράμμισε ότι οι φορολογικές αυτές απαλλαγές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις επιχειρήσεις καθώς αποτελούν κίνητρο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών, για τη διασύνδεσή τους με διεθνείς αγορές και συμμετοχή σε ερευνητικά κέντρα. Πρόσθεσε ότι συμβάλλουν και στην διαρκή εξέλιξή τους, ακολουθώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε: «Η σημασία των φορολογικών απαλλαγών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας. Πέντε χρόνια τώρα, ως Κυβέρνηση έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα Καινοτομίας για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, των επιστημόνων και των εργαζομένων. Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση γιατί η Καινοτομία είναι μια εθνική υπόθεση που μας αφορά όλους».

Loading

Play