«Ζούμε σε δύσκολες εποχές, με μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, και γι’ αυτό θα πρέπει να επιστρέψουμε στις βασικές αξίες των δημοκρατικών κοινωνιών. Και αυτές είναι ο σεβασμός και η προτεραιότητα στην ειρήνη, στο διεθνές δίκαιο και στην ευημερία των κοινωνιών, μαζί με τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.
«Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή πατρίδα, η οποία να έχει τη δική της πρωτοβουλιακή και πολυπαραγοντική εξωτερική πολιτική, αλλά και μια ισχυρή Ευρώπη που να έχει ένα ενιαίο σχέδιο και ασφάλειας αλλά και εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε και συνέχισε:
«Με αφορμή τη συζήτηση για το Κυπριακό, επανέφερα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει αποχώρηση όλων των στρατευμάτων και τερματισμό της κατοχής στην Κύπρο».
«Για τα θέματα της Ευρώπης, συζητήσαμε για την πρωτοβουλία Rearm Europe και έθεσα σοβαρά ερωτήματα για το αν αυτή θα αμφισβητήσει την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των πολιτών».
«Συζητήσαμε επίσης για μια απαραίτητη πρωτοβουλία για να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα, με την Ελλάδα να αξιοποιεί τον ρόλο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ