Δημ. Παπαδημούλης: «Ο αρχικοριός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δεν αξίζει στην πατρίδα μας τέτοιος τιμονιέρης» (vid)

Δημ. Παπαδημούλης: «Ο αρχικοριός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δεν αξίζει στην πατρίδα μας τέτοιος τιμονιέρης» (vid)

«Χρειάζεται ανένδοτος αγώνας και δημοκρατική πανστρατιά για να είναι το 2023 η χρονιά της πολιτικής αλλαγής», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο Kontra το βράδυ της Τρίτης.

«Ο κ. Ράμμος και η ΑΔΑΕ έκαναν το καθήκον τους με βάση όσα προτάσσει το Σύνταγμα για την αποκάλυψη της αλήθειας στο μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών. Για μια ακόμη φορά στη νεότερη ιστορία της χώρας ένας δικαστικός αναδεικνύεται σε πρόσωπο-κλειδί επειδή προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του. Όπως έκανε ο κ. Σαρτζετάκης 1963 επιχειρώντας να βάλει φρένο στην κάλυψη του παρακράτους για το έγκλημα της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε λέγοντας ότι:

«Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Δεν θα παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι φανερό από την επίθεση λάσπης εναντίον του κ. Ράμμου και της ΑΔΑΕ που επιχειρεί. Δυστυχώς η ΝΔ με ευθύνη Μητσοτάκη στρέφεται ολοένα και πιο μακριά από τα σύγχρονα δημοκρατικά κεκτημένα. Ο πρωθυπουργός δυστυχώς επιτίθεται σε έναν έντιμο δικαστή, που δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ -μάλλον με την δικαστική του πορεία είναι πιο κοντά στην κυρία Σακελλαροπούλου- γιατί απλώς κάνει αυτό που σε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα επιβάλλεται. Αντίθετα αυτός που δεν τιμά το ρόλο του είναι ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος υπηρετεί σκοπιμότητες αυτών που τον διόρισαν», είπε.

Ο Δημ. Παπαδημούλης σημείωσε πως «αν όντως τις υποκλοπές τις έκανε ένα παράκεντρο μέσα στην ΕΥΠ ερήμην του κ. Μητσοτάκη, θα είχε κάθε συμφέρον να μαθευτούν, να ξηλωθούν οι υπεύθυνοι». «Το γεγονός ότι γίνονται όλα αυτά τα όργια δείχνει δυστυχώς ότι ο αρχικοριός είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και δεν αξίζει στην πατρίδα μας ένας τέτοιος επικεφαλής».

«Μετά τις συναντήσεις του με τον κ. Ράμμο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει από τη βουλή τον ελληνικό λαό ως οφείλει, και όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ζητούν. Ας περιμένουμε για το τί θα ακολουθήσει, είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθήσω να τον υποκαταστήσω και να τον προκαταλάβω», συνέχισε ο ίδιος.

«Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα του πολίτη και της κοινωνίας. Δίπλα στην ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την αύξηση της διαφθοράς που είναι καρπός της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, υπάρχει και η οπισθοχώρηση της δημοκρατίας μας. Δεν μας αξίζει αυτός ο τιμονιέρης. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι ανένδοτος αγώνας και δημοκρατική πανστρατιά να γίνει το 2023 η χρονιά της πολιτικής αλλαγής και να λάμψει η αλήθεια», είπε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε ακόμη: «Η ακρίβεια, το πορτοφόλι, το γεγονός ότι η πλειοψηφία δεν τα καταφέρνει να βγάλει τον μήνα είναι στην κορυφή της ατζέντας των πολιτών, αλλά δικαιοσύνη και δημοκρατία πάνε μαζί. Ο κ. Μητσοτάκης εξέτρεψε την ΕΥΠ από το ρόλο της και την έκανε όργανο του Μαξίμου για να υπηρετήσει μια πολιτική που ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα διεκδικήσει την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές και κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτα στην ατζέντα τα θέματα της οικονομίας, αλλά και προτάσσοντας ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και καλύτερα από το 2015-2019 γιατί έχουμε την εμπειρία και γιατί η Ελλάδα χάρη στις δικές μας προσπάθειες δεν είναι πια στα μνημόνια. Στο επόμενο χρονικό διάστημα δίπλα στην αυστηρή τεκμηριωμένη καταγγελία της πολιτικής Μητσοτάκης πρέπει να προβάλλεται το τί θα κάνουμε την επόμενη ημέρα αν είμαστε κορμός της κυβέρνησης».

Και συνέχισε: «Οι πολίτες δεν περιμένουν λαγούς με πετραχήλια από εμάς, αλλά ένα ρεαλιστικό, κοστολογημένο, εφικτό πρόγραμμα. Οι πολίτες από το `15 μας έλεγαν ότι προτιμούν να τάξουμε λίγα και να τα κάνουμε, παρά πολλά που θα μείνουν στα χαρτιά. Στις επικείμενες εκλογές ισχυρό κριτήριο ψήφου πέρα από την οικονομία, είναι η ειλικρίνεια, το ήθος και η εντιμότητα στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πιάστηκε με ένα ολόκληρο κοπάδι γιδοπρόβατα στην πλάτη, θα επιλέξει την τοξικότητα και τη λάσπη για την πολιτική ζωή. Εμείς, όμως, πρέπει να τους ταράξουμε στην νομιμότητα όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού. Γιατί ήταν στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ που μειώθηκε η διαφθορά. Και με θυμώνει να παριστάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Χάρβαρντ ότι δεν ήταν τίποτε το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που κληρονόμησε. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να κάνει τον μάγκα».

Σύμφωνα με τον Δημ. Παπαδημούλη «ο κ. Μητσοτάκης αυτοδυναμία δεν βλέπει ούτε στον αιώνα τον άπαντα και ούτε με τα κιάλια». «Να σας θυμίσω ότι αυτοδύναμες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα, που πλήρωσε τα λάθη με τρία μνημόνια. Εξάλλου οι 21 στις 27 χώρες κυβερνήσεις στην ΕΕ είναι κυβερνήσεις συνεργασίας. Δεν είναι κουτόφραγκοι αυτοί και έξυπνοι εμείς».

«Εκτιμώ ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανεβαίνει έστω και αργά, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα ενταθεί η συσπείρωση. Από την άλλη η φθορά της ΝΔ είναι μη αντιστρέψιμη, και αν ο ελληνικός λαός μας δώσει την εντολή νομίζω ότι και οι ηγέτες των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης θα ακούσουν τη φωνή του λαού. Μπορεί και πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή και σταθερή, προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη κάλπη. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει πια συμμάχους ούτε τον συμφέρει η συνεργασία με τον ακροδεξιό φιλοπουτινικό Βελόπουλο που μοιράζει επιστολές του Ιησού», υπογράμμισε.

Για το QatarGate είπε: «Όσα συμβαίνουν είναι τεράστια ζημιά για το Ευρωκοινοβούλιο, τη δημοκρατία και την Ελλάδα. Βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι η συμφωνία Παντσέρι – Βελγικών αρχών πιθανότατα να ανοίξει τη δυνατότητα να μάθουμε την αλήθεια. Ζηλεύω την αποτελεσματικότητα των αρχών στο Βέλγιο και περιμένω τις εξελίξεις. Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι δεν κοιμούνται ήσυχα. Βλέπω εξάλλου και δηλώσεις που προκαταβολικά προσπαθούν να ‘κάψουν’ όσα προκύψουν από τις καταθέσεις του Παντσέρι».

Και κατέληξε: «Το μήνυμα είναι ένα: μηδενική ανοχή στη διαφθορά, γιατί όλα τα μεγάλα σκάνδαλα στην Ελλάδα δεν τα βρήκε η ελληνική δικαιοσύνη αλλά αμερικανικές και γερμανικές αρχές, ή το Ευρωκοινοβούλιο. Για να γίνουμε Ευρώπη χρειάζεται λιγότερη διαφθορά και περισσότερη διαφάνεια, αλλά και να μοιάσουμε σε άλλες χώρες της Ευρώπης σε κοινωνικό κράτος, σε παιδεία και υγεία».

Δείτε επίσης: Βουλή: Η σημερινή παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα με «διευθύνσεις και ονόματα» και το ενδεχόμενο πρότασης μομφής

Loading