Ανακαλύψτε τα 12+1 σημεία στον προϋπολογισμό που μαρτυρούν τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2025. Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό στοιχεία που αναδεικνύουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα μέχρι το 2025 σε σύγκριση με το 2019. Σύμφωνα με τον Δήμα, η στόχευση είναι να συνεχιστεί αυτή η πορεία ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα των πολιτών έως το 2025. Ειδικότερα, ο Δήμας υπογράμμισε ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, με 72 μειώσεις φόρων και περισσότερες από 500.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που έχει συμβάλει στη μείωση της ανεργίας από το 17,9% στο 9,7%.
Η ομιλία του αναφέρθηκε επίσης στην ταχύτερη αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους στην ιστορία της ευρωζώνης, κάτι που είναι κομβικό για την οικονομική σταθερότητα της χώρας.
Ο προϋπολογισμός του 2025 αντικατοπτρίζει μια συνετή πολιτική που έχει ακολουθήσει η Κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια, εστιάζοντας στις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πριν από δέκα χρόνια η Ελλάδα συζητούσε για την πρώτη φορά αριστερά, ενώ σήμερα η κατάσταση είναι θεαματικά διαφορετική. Ο Δήμας τόνισε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να βλάψει την πατρίδα μας, αναφέροντας την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές για την παραδοχή μιας καλύτερης χώρας.
### Τα 12+1 βασικά σημεία στον προϋπολογισμό:
1. Περισσότερες από 500.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί.
2. Αυξήσεις μισθών, με τον κατώτατο να έχει φτάσει στα 830 ευρώ.
3. 72 μειώσεις φόρων από το 2019 μέχρι σήμερα.
4. Ταχύτερη αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους στην ευρωζώνη.
5. Υπερδιπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
6. Αυξημένες επενδύσεις κατά 84%.
7. Αύξηση πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 8,5%.
8. Μέσο διαθέσιμο εισόδημα αυξήθηκε κατά 22,9%.
9. Αύξηση αμοιβών εξαρτημένης εργασίας κατά 3,4%.
10. Το τέταρτο υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα στην ΕΕ.
11. Πάταξη φοροδιαφυγής μέσω της διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών.
12. Αύξηση δαπανών για υγεία και άμυνα κατά 74% και 73% αντίστοιχα.
12+1. Έκτακτα μέτρα στήριξης αναμένονται πριν τα Χριστούγεννα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr