Δημήτρης Κούβελας: «Επιτακτική ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης των ΚΔΑΠ»

Ερώτηση κατέθεσε προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κούβελας, για το ζήτημα του αποκλεισμού αρκετών παιδιών από τα δημοτικά και ιδιωτικά ΚΔΑΠ της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της επικράτειας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κούβελας, τη νέα χρονιά χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη, μένουν εκτός του προγράμματος των voucher ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρά το γεγονός ότι όπως υποστηρίζουν Δήμαρχοι και Ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΚΔΑΠ, πληρούν όλα τα κριτήρια και έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

«Συντάσσομαι με την αγωνία, τόσο των Δημάρχων για τις δημοτικές αλλά και των ιδιοκτητών και εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές Κέντρων Απασχόλησης ανά την Ελλάδα και ζητώ να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τα δημοτικά ΚΔΑΠ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κούβελα, σ’ αυτή την αγωνία έρχεται να προστεθεί και η ανησυχία για τις θέσεις εργασίας στα ΚΔΑΠ, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα τα ανοίξουν, μιας και τα voucher που έχουν είναι ελάχιστα, ενώ κάποιοι άλλοι προσανατολίζονται προς μειώσεις προσωπικού (απολύσεις), προκειμένου να «βγει η χρονιά».

«Στόχος πρέπει να είναι να μην χαθούν τα διαθέσιμα κονδύλια και να μην φτάσουμε στο σημείο να κλείσουν δημοτικές δομές δημιουργικής απασχόλησης, ενόψει της νέας δύσκολης χρονιάς που ξεκινάει, ενώ επιβάλλεται να επανεξεταστούν τα απαραίτητα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα», σημείωσε ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης.

«Προτείνω προς τα συναρμόδια Υπουργεία να γίνει αναδιανομή μέρους των vouchers, από ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων σε άλλες, έτσι ώστε να απορροφηθεί το σύνολο των διαθέσιμων vouchers και πόρων», ανέφερε καταλήγοντας την ερώτησή του ο κ. Κούβελας.

Δείτε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης σε ερώτηση της POLITIC: «Τα 84.000 παιδιά εκτός ΚΔΑΠ… έλλειψη σεβασμού προς την Ελληνίδα μάνα (vid)