Δήμος Παύλου Μελά: Με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών συναντήθηκε ο Κουτσούμπας

O γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Θεσσαλονλίκη συναντήθηκε επίσης και με εκπροσώπους της Επιτροπής Πλημμυροπαθών του δήμου Παύλου Μελά.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν την κατάσταση που βιώνουν, κυρίως στις περιοχές της Πολίχνης και της Ευκαρπίας, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, που “πλημμυρίζουν ακόμα και με μια μικρής έντασης βροχή“, ενώ όπως είπαν έχουν “θρηνήσει και θύματα“.

Υποστήριξαν ότι οι διαμαρτυρίες τους προσκρούουν σε «ώτα μη ακουόντων» που επικαλούνται “αναρμοδιότητα” για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων. Κατήγγειλαν απανωτές καταστροφές, απουσία φρεατίων ή βουλωμένα φρεάτια ακόμα και φρεάτια κακώς σχεδιασμένα (π.χ. με ανάποδες συνδέσεις στις σωλήνες, ή με πολύ μικρές διατομές με αποτέλεσμα να μην απορροφούν τα όμβρια ύδατα) και ζήτησαν να γίνει άμεσα αντιπλημμυρική μελέτη και να προχωρήσουν τα απαιτούμενα έργα και “να δοθούν άμεσα ουσιαστικές αποζημιώσεις σε όσους τις δικαιούνται”.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως «το ΚΚΕ είναι ενήμερο για τα προβλήματα της περιοχής και προσπαθεί να κάνει παρεμβάσεις για “να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση». Πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ αναφέρεται σε ένα συνολικό σχέδιο που χρειάζεται, με ουσιαστικές μελέτες στο έδαφος, στη δόμηση της περιοχής, τα ρέματα, ώστε να γίνουν τα απαιτούμενα έργα που θα αποτρέψουν μελλοντικές καταστροφές» και συνέχισε:

«Εκεί είναι το ζήτημα, θέλει κεντρικό σχέδιο, που δεν υπάρχει γιατί το μυαλό τους το έχουν στα ιδιωτικά συμφέροντα, πως και τι κέρδος θα έχει ο ιδιώτης, μόνο που οι ιδιώτες λένε ότι δεν έχουν μεγάλο ποσοστό κέρδους από τέτοια έργα αντιπλημμυρικά ή αντιπυρικά κ.α. Με τέτοιες επιλογές και πολιτικές πρέπει να παλέψει το κίνημα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ζήτημα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που έγιναν, που πρέπει να δίνονται άμεσα, όπως άμεσα πρέπει να γίνονται άλλες μικροπαρεμβάσεις όπως ο καθαρισμός των φρεατίων, ή άλλες διορθωτικές κινήσεις,

Βούληση δεν υπάρχει για να γίνουν όλα αυτά» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος και στις ευθύνες των τοπικών αρχών και πρόσθεσε: «Απ’ αυτή τη σκοπιά θα παλέψουμε τα ζητήματα, θα πιέσουμε όσο γίνεται».

«Εκτιμάμε τον αγώνα σας» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συνέχισε: «Γιατί αυτό χρειάζεται, οργάνωση και αγώνας, γιατί φοβούνται την πίεση του λαού, μέχρι να αποφασίσει να κάνει άλλες συνολικότερες επιλογές ώστε να υπάρχει κι άλλη κοινωνική οργάνωση, άλλη οικονομία, άλλο πολιτικό σύστημα που να υπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο και όχι τα ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα, εμείς σας καλούμε να κάνετε τέτοια επιλογή, ενισχύοντας καταρχάς το ΚΚΕ».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη , το μέλος της ΚΕ, Γρηγόρης Γκλιγκόπουλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κουτσούμπα με υγειονομικούς