Δημοσκόπηση Alco: Διατηρείται η κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, το κυβερνητικό κόμμα προηγείται με 15 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (34,6% έναντι 19,6%), με το ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί με 6,1%. Έπονται το ΚΚΕ (4,8%) και η Ελληνική Λύση (4,1%).

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 16,9%, καθώς η ΝΔ λαμβάνει 39,1%, έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αξιοσημείωτη είναι η άνοδος του ΚΙΝΑΛ με 6,9%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 είναι στο 3%.

Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καταλαμβάνει την… τρίτη θέση, καθώς στη δεύτερη βρίσκεται ο «κανένας» (27%).

Μάσκα στα σχολεία και διαχείριση πανδημίας

Όσον αφορά τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, το 59% των ερωτηθέντων τη θεωρεί αναγκαία, ενώ το 33% χαρακτηρίζει το μέτρο «υπερβολικό».

Το 61% δηλώνει ικανοποιημένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση (έναντι 84% τον περασμένο Μάιο).

Παράλληλα, η κυβέρνηση παίρνει και ψήφο εμπιστοσύνης για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά (59%), ενώ ένα 58% θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες (25% πιστεύει ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να διατεθούν για άλλες ανάγκες).

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης γεώτρησης από την Τουρκία εντός της ελληνικής ΑΟΖ, το 49% θέλει διπλωματική απάντηση και το 37% στρατιωτική.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 26% δηλώνει «δε γνωρίζω/δεν απαντώ».

Δείτε επίσης: «Πυρά» ΝΔ σε Τσίπρα – Ζητά τη διαγραφή Λιάκου