Δημοσκόπηση POLITIC για το δήμο Αθηναίων: Πώς αξιολογούν οι δημότες το έργο του Κώστα Μπακογιάννη στα 2,5 χρόνια θητείας

Η politic.gr σε συνεργασία με την εταιρία δημοσκοπήσεων Interview παρουσιάζουν το «Βαρόμετρο της Αυτοδιοίκησης», μια σειρά δημοσκοπήσεων με στόχο την καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες όλων των δήμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την ιεράρχηση των προβλημάτων τους και την αξιολόγηση του έργου των δημοτικών Αρχών.

Αυτή τη φορά στο προσκήνιο ο Δήμος Αθηναίων και η αξιολόγηση της δημοτικής αρχής από τους κατοίκους.

propoli

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, μετά από 2,5 χρόνια θητείας ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης απολαμβάνει μια σχετικά υψηλή δημοφιλία καθώς τόσο ο ίδιος όσο και το έργο και η ποιότητα ζωής κρίνονται με θετικό πρόσημο από τους πολίτες. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο δήμο.

Ειδικότερα, τα ζητήματα της καθαριότητας, των κοινωνικών υπηρεσιών και των συγκοινωνιών είναι αυτά στα οποία φαίνεται ότι η διοίκηση του κ. Μπακογιάννη τα πηγαίνει καλύτερα. Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων στα χρόνια της θητείας του, έχει εστιάσει σε πρωτοποριακές παρεμβάσεις στο θέμα της καθαριότητας, όπως είναι η δημιουργία του πρώτου μόνιμου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), το σπουδαιότερο έργο υποδομής στην αποκομιδή και διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, φαίνεται να βρίσκει θετική ανταπόκριση στους δημότες του.

Στον αντίποδα, σε ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση τεχνικών έργων αλλά και την αξιοποίηση των πράσινων χώρων, η απόδοση της διοίκησης Μπακογιάννη είναι κοντά στη βάση (5.8 – 5.9 αντίστοιχα). Ο Μεγάλος Περίπατος, το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την ανάπλαση του κέντρου, φαίνεται ότι δε συγκέντρωσε τις αναμενόμενες θετικές κριτικές από τους κατοίκους, ενώ το κέντρο της Αθήνας συνεχίζει να εμπεριέχει τα συστατικά μιας τσιμεντούπολης.

Παρά τις ανακοινώσεις για τη δημιουργία των «πάρκων τσέπης» στις γειτονιές της πόλης, τη φύτευση δέντρων και πρασίνου, οι Αθηναίοι φαίνεται ότι αναζητούν περισσότερους χώρους πρασίνου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι σε κάθε κάτοικο της Αθήνας αναλογούν µόνο 2-3 τετραγωνικά µέτρα πρασίνου, το χαµηλότερο ποσοστό από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δείτε αναλυτικά τις καρτέλες της δημοσκόπησης:

Δείτε επίσης: Κικίλιας: «Η τουριστική σεζόν φέτος θα αρχίσει την 1η Μαρτίου» (vid)

Loading