Δημοσκόπηση politic.gr για το Δήμο Ωραιοκάστρου: Έντονη η δυσαρέσκεια για τη διοίκηση Π. Τσακίρη

Η politic.gr σε συνεργασία με την Interview εγκαινιάζουν το «Βαρόμετρο της Αυτοδιοίκησης», μια σειρά δημοσκοπήσεων με στόχο την καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες όλων των δήμων της Θεσσαλονίκης, την ιεράρχηση των προβλημάτων τους και την αξιολόγηση του έργου των δημοτικών Αρχών.

Σε αυτή την πρώτη έρευνα, στο προσκήνιο ο δήμος Ωραιοκάστρου, δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές.

Καθαριότητα, αδέσποτα, ύδρευση/αποχέτευση αναδεικνύονται ως …πρωταθλητές στα προβλήματα που δεν έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ως τώρα η δημοτική αρχή.

Οι δημότες κρίνουν ως ανεπαρκή τη διοίκηση Τσακίρη στο μείζον ζήτημα της καθαριότητας (19,7%), τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα (20%) και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης σε ποσοστό 22,6%.

Το ζήτημα της καθαριότητας αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα για τους κατοίκους και τα ποσοστά συνεχίζουν να αναδεικνύουν την αδράνεια του Δήμου στο συγκεκριμένο τομέα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό της ανεπάρκειας της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε σημαντικά έργα υποδομών, είναι το ισχυρό ποσοστό της τάξης του 38.9% στη Μυγδονία, που καταγράφει ως μείζον πρόβλημα την ύδρευση και την αποχέτευση.

Πιο ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου σε ποσοστό 40,3% θεωρούν ότι με την σημερινή δημοτική αρχή η κατάσταση στον δήμο είναι σήμερα καλύτερη, έναντι ενός 45,5% που τη χαρακτηρίζουν ίδια.

Ωστόσο, τα ποσοστά για τη διοίκηση Π. Τσακίρη κατακρημνίζονται στις δημοτικές ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας, γεγονός που αποδεικνύει πως οι παλιοί Δήμοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και ξεχασμένοι, με το ενδιαφέρον του κ. Τσακίρη να περιορίζεται στην έδρα του Δήμου. Το 28.3% των κατοίκων της Μυγδονίας κρίνει ότι τα πράγματα πάνε χειρότερα τώρα, ενώ ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 64.7% στην περιοχή της Καλλιθέας πιστεύει ότι τα πράγματα στο Δήμο εξελίσσονται το ίδιο όπως και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Στην ερώτηση αν ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι προετοιμασμένος για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων όπως πυρκαγιές, πλημύρες, χιόνια κτλ, και πάλι είναι καταφανές το αίσθημα εγκατάλειψης, όπως το εισπράττουν στις Δ.Ε. Μυγδονίας και Καλλιθέας. Το συντριπτικό ποσοστό του 75.0% και 47.1% αντίστοιχα, κρίνουν ότι ο Δήμος δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, νιώθουν απροστάτευτοι. Αντίθετα, οι δημότες του Ωραιοκάστρου σε ποσοστό 46.8% πιστεύουν ότι ο Δήμος είναι σωστά προετοιμασμένος.

Στην ερώτηση αν την επόμενη Κυριακή είχαμε δημοτικές εκλογές ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο, ο κ. Παντελής Τσακίρης έρχεται μεν πρώτος (21.8%) με τα ποσοστά του ωστόσο να συρρικνώνονται σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2019 (24,34%). Δεύτερος είναι ο κ. Παντελής Σκαρλάτος (12.5%) και τρίτος ακολουθεί ο κ. Ανέστης Πολυχρονίδης (10.5%).

Δείτε επίσης: Ένταση σε σχολείο της Θέρμης με αρνητή πατέρα – Απειλεί με πρόστιμα και μηνύσεις

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr