Γαλλία: Β' γύρος δημοτικών εκλογών

Δημοσκόπηση Prorata: “Κλείνει” η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Απογοήτευση, θυμός και απελπισία στους πολίτες

Μια ακόμα δημοσκόπηση καταγράφει την μείωση της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – Οι πολίτες εμφανίζονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας και τα εργασιακά

Η δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, αποτυπώνει και νέα πτώση στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 5,5%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ποσοστό 30%, μειωμένο κατά μια μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Prorata τον Μάρτιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24,5%, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,5% και καταγράφει ποσοστό 12%, δείχνοντας ότι συνεχίζεται η ισχυρή καθοδική πίεση που δέχεται μετά την πρώτη δημοσκοπική άνοδο με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 καταγράφεται στο 2%.

Να σημειωθεί ότι το 76% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ως σίγουρα και μάλλον ανεπαρκή ενώ το 96% εκφράζει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 91% για τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και το 88% για τις ανατιμήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία είναι οι απαντήσεις των πολιτών όσον αναφορά τα συναισθήματα που τους διακατέχουν. Και αυτά είναι η απογοήτευση σε ποσοστό 43%, ο θυμός σε ποσοστό 34%, η απελπισία σε ποσοστό 27% και ο φόβος σε ποσοστό 20%. Δείκτες ιδιαίτερα αυξημένοι σε σχέση με προηγούμενη έρευνα πριν από περίπου έξι μήνες.

Δείτε επίσης: Παραδοχή Πορτοσάλτε: «Η κυβέρνηση τρώει άγριο ξύλο σε μυστικές και φανερές δημοσκοπήσεις» (vid)

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com