Δημοσκόπηση: Υποθετικά σενάρια με εναλλακτικούς αρχηγούς στα πολιτικά κόμματα

Δημοσκόπηση: Υποθετικά σενάρια με εναλλακτικούς αρχηγούς στα πολιτικά κόμματα

Η δημοσκόπηση εξετάζει τις προτιμήσεις των πολιτών αν οι ηγέτες των κομμάτων άλλαζαν. Η ηγεσία ορισμένων κοινοβουλευτικών κομμάτων φαίνεται να βρίσκεται σε κρίση, καθώς οι πολίτες εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για το πώς θα προχωρήσουν οι κομματικές παρατάξεις ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Η δημοσκόπηση της Real Polls, που διεξήχθη για λογαριασμό του Protagon, αναδεικνύει την κοινωνική δυσαρέσκεια για τους σημερινούς αρχηγούς κομμάτων. Με τον χρόνο να πιέζει, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διατηρεί την κυριαρχία της, αλλά υφίσταται σοβαρές απώλειες, ενώ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταφέρει να επωφεληθούν από τη δυσαρέσκεια προς την κυβερνητική παράταξη. Ένα ενδιαφέρον υποθετικό σενάριο προκύπτει: τι θα συνέβαινε αν όλα τα κόμματα είχαν διαφορετικούς αρχηγούς;

Στη δημοσκόπηση, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν εάν θα επέλεγαν ένα κόμμα μόνο με βάση τον αρχηγό του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου προτιμώνται από τους πολίτες, εάν η ψήφος τους εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον επικεφαλής του κόμματος. Στον αντίποδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται με χαμηλή προτίμηση, γεγονός που υπογραμμίζει την απογοήτευση που υπάρχει σε σχέση με τους ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, η δημοσκόπηση ανέδειξε την αιτία της πτώσης του ΠΑΣΟΚ, με το 85,4% των συμμετεχόντων να θεωρούν ότι οφείλεται στην αδύναμη ηγεσία του κόμματος.

Η πρόθεση ψήφου καταγράφει την Νέα Δημοκρατία στο 26%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται στο 5,3%. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος του ποσοστού για την Πλεύση Ελευθερίας στο 14,2%, υποδηλώνοντας τις αλλαγές στην πολιτική σκηνή.

Καθώς η κοινωνία αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις, όπως η οικονομική κατάσταση και η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, οι πολίτες συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχία σχετικά με την κατεύθυνση της χώρας. Το 70% δηλώνει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, αποτυπώνοντας την έντονη δυσαρέσκεια της κοινωνίας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play