(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Δόμνα Μιχαηλίδου: Βάσει του νέου κατώτατου μισθού θα δοθεί το δώρο του Πάσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και για το δώρο Πάσχα μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε, το δώρο του Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας θα υπολογιστούν βάσει του νέου κατώτατου μισθού.

propoli

Από την αύξησή του επηρεάζονται επίσης 13 κατηγορίες επιδομάτων. Μεταξύ αυτών και το επίδομα ανεργίας, που από σήμερα ανέρχεται στα 510 ευρώ.

«Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται και σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες», τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ διατυπώνοντας τον στόχο για το μέλλον του κατώτατου μισθού είπε ότι, «στόχος μας είναι στο τέλος του 2027 ο κατώτατος μισθός να είναι 950 ευρώ», αναφέροντας πως η χώρας μας βρίσκεται πλέον στη μέση του ευρωπαϊκού μέσου όρου όσο αφορά στο ύψος του κατώτατου μισθού.

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν η νέα αύξησή του είναι αρκετή συγκριτικά με τις αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και τα ενοίκια, απάντησε πως συνολικά η κυβέρνηση καταπολεμά την ακρίβεια με μέτρα όπως οι έλεγχοι και υπογράμμισε πως, «το σημαντικό είναι το νοικοκυριό να δει παραπάνω χρήματα στην τσέπη του. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τις έχουμε μειώσει ήδη 5%», κατέληξε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πολύ λεπτή ισορροπία.

Δείτε επίσης: Σε ισχύ από σήμερα ο νέος κατώτατος μισθός – Τι αλλάζει για επιδόματα και τριετίες

Loading