Δρούγος: «Ο Ερντογάν “ισλαμοποιεί” την Τουρκία»

Όλο το παρασκήνιο γύρω από την παρέμβαση της Μέρκελ, για την προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, αποκάλυψε μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο διεθνολόγος Αθανάσιος Δρούγος.

Ο κ. Δρούγος επιβεβαίωσε πως έγινε η παρέμβαση του Βερολίνου και προς τις δύο πλευρές, μεταξύ του τηλεφωνήματος του κ. Μητσοτάκη και του τηλεφωνήματος που έγινε στον Ερντογάν το βράδυ της Τρίτης.

«Ενημερώθηκαν τρία άτομα από το ΝΑΤΟ και την Γερμανική αντιπροσωπεία στη συμμαχία ότι ενημερώθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος, ότι η Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση μπορεί να φέρει τη Ρωσία ακόμα πιο κοντά στα ζεστά νερά της Μεσογείου και στην κατάρρευση της νότιας πλευράς του ΝΑΤΟ.

Το δεύτερο είναι ότι η Μέρκελ ενημέρωσε τον Μπορέλ, που είναι  Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και υπήρξε και ένα σύντομο τηλεφώνημα της Μέρκελ (επειδή είναι σε χαοτική κατάσταση ο Τραμπ και οι ΗΠΑ), περίπου ενός τετάρτου με τον Μάικ Πομπέο τον υπουργό Εξωτερικό των ΗΠΑ».

Ο εκλεκτός της Μέρκελ που κινεί τα νήματα

Επικεφαλής της γερμανικής παρέμβασης, είναι πέραν την κυρίας Μέρκελ, ο Γερμανός πρέσβης στο ΝΑΤΟ και εκλεκτός της ο Πίτερ Λούκας, ο οποίος αυτή τη στιγμή κινεί τα νήματα.

Με αναμμένες τις μηχανές το Όρουτς Ρέις

Στο Ορούτς Ρέις, σύμφωνα με τον κ. Δρούγο επιβαίνουν 27 μέλη πληρώματος και 28 αναλυτές, γεωλόγοι, γεωφυσικοί, ειδικοί στα θέματα των τρισδιάστατων ερευνών κλπ.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις και αρκέστηκε να πει: «Αν αυτή στιγμή παραμείνουν εκεί (σε 48 ώρες), τότε σημαίνει ότι η Γερμανική πρωτοβουλία απέδωσε».

«Αν στην προκειμένη περίπτωση αποτρέψει Τούρκους να κάνουν τέτοια ενέργεια σε βάρος μας και χαλαρώσει η ένταση έχει καλώς.

Αλλά μην κρίνει κάποιος ότι και να χαλαρώσει τώρα η ένταση τελειώνουν τα πράγματα. Αντιθέτως κρίνω ότι θα έχουμε σωρεία κρίσεων τις οποίες τις τοποθετώ χρονικά απο τώρα το μεσοκαλόκαιρο και μέχρι Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Δηλαδή να περιμένετε και εξελίξεις επί του τουρκολυβικού μνημονίου μέσα στον Αύγουστο και προς τα τέλη Αυγούστου».

Επιπλέον σημείωσε: «Αν αποπλεύσει τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ άσχημα, δεν βλέπω πόλεμο αλλά θερμά επεισόδια. Η περιοχή δεν είναι κόκκινη, είναι κατακόκκινη».

Δεν φοβάμαι τους Τούρκους, ανησυχώ!

«Εγώ δεν φοβάμαι τους Τούρκους, αλλά ανησυχώ για όλα αυτά τα οποία κάνουν. Άλλο το φοβάμαι, άλλο το ανησυχώ, ανέφερε ο κ. Δρούγος. «Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Άρα κατόπιν τούτου λέω ότι πρέπει να προσέξουμε κι αυτόν τον καιρό, αύριο μπορεί να είναι βέβαια τα σχετικά με Λοζάνη 97 χρόνια, μπορεί να είναι τα σχετικά με το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς, δεν ξέρω πως μπορεί να κινηθεί το Ορούτς Ρέις στην προκειμένη περίπτωση, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις με τους Τούρκους και τις βάζω σε βάθος χρόνου. Εγώ είπα πως περιμένω προς τα τέλη Αυγούστου κρίση με το Τουρκολυβικό μνημόνιο».

Κάνει πολιτική όταν εμείς κοιμόμαστε.

«Η Τουρκία βλέπει μπροστά. Η Τουρκία έχει οπλοποιήσει δυνάμεις των ισλαμιστών, παντού. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει στρατικοποιήσει την Λιβύη. Πλέον στο εξής δεν θα μιλάμε για Λιβύη, του Σάρατζ θα μιλάμε για Τουρκία η οποία επανέρχεται σε ένα μοντέλο του 1910-11 με την οθωμανοποίηση.  Αυτό που κάνει μέσω της Αγίας Σοφίας, δείχνει ότι Ισλαμοποιεί την Τουρκία», σημείωσε.

«Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα μονίμως, θεωρούν ότι καταρρέει η Τουρκία. Επειδή δεν έχουν να πουν τίποτα λένε ότι διαλύεται η Τουρκία. Δεν διαλύεται χώρα μέλος του ΝΑΤΟ εύκολα».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Δρούγος στον Flash 99.4