Στην απόρριψη της αίτησης ακύρωσης που είχε υποβάλλει ο ΣΕΒ από το ΣτΕ αναφέρθηκε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου
Κρίσιμη νίκη για τους εργαζομένους, χαρακτήρισε η κ. Αχτσιόγλου, την απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης που είχε υποβάλλει ο ΣΕΒ και αφορούσε την παλαιότερη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, για τις προσαυξήσεις λόγω μισθολογικών ωριμάνσεων.
Η κ. Αχτσιόγλου είπε: «Με εγκύκλιο που εκδώσαμε τον Φεβρουάριο του 2019, κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Εργασίας, καταστήσαμε σαφές ότι οι προσαυξήσεις λόγω μισθολογικών ωριμάνσεων(τριετίες) θα πρέπει να καταβάλλονται κανονικά υπολογισμένες στον νέο κατώτατο μισθό που μόλις είχαμε αυξήσει στα 650 ευρώ. Τότε αυξήθηκαν οι τριετίες κατά11%, όσο και ο κατώτατος μισθός. Λίγο διάστημα αργότερα, ο ΣΕΒ επιδίωξε την ακύρωση της εγκυκλίου με αίτησή του στο ΣτΕ και άρα την παραγωγή αποτελέσματος εις βάρος των εργαζομένων. Σημειωτέον ότι ο κ. Σκέρτσος ήταν ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒμέχρι την ανάληψη της υπουργικής θέσης δίπλα στον κ. Μητσοτάκη. Όπως κάνουν γνωστό πλήθος δημοσιευμάτωνσήμερα, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του ΣΕΒ».
Καταλήγοντας η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει: «και οι λεπτομέρειες της απόφασης δεν είναι γνωστές, καθώς το πλήρες κείμενό της δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, η απόφαση συνιστά μία κρίσιμη νίκη για τουςεργαζόμενους. Συνιστά περαιτέρω μία σημαντική δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κόσμου της μισθωτής εργασίας».
Δείτε επίσης: Ο Νίκος Δένδιας στη Φινλανδία και τη Νορβηγία – Μαζί του ο Κώστας Φραγκογιάννης
- Ντονμπάς: Συνάντηση Μεντβέντεφ με την ηγεσία των αυτονομιστών
- Χιροσίμα: Ο γγ του ΟΗΕ προειδοποιεί την ανθρωπότητα για τα πυρηνικά όπλα
- Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-1): Τέλος έλαβε και η φετινή ευρωπαϊκή πορεία για τους “κιτρινόμαυρους”
- Άρτα: Θέμα χρόνου η σύλληψη του φερόμενου δράστη του εγκλήματος στο Αστροχώρι
- Ηττήθηκε με 57-45 από την Ουγγαρία η εθνική