Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς, Κυριακή 21 Μαΐου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Economist: «Γιατί ο Μητσοτάκης κέρδισε την 21η Μαΐου και αξίζει ακόμη μία τετραετία»

Άρθρο για την νίκη του Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης όπως όλα δείχνουν, εξέδωσαν οι Economist.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαταστάθηκε μια εικόνα κανονικότητας, στο βαθμό που πλέον η Ελλάδα δανείζεται μόνο κατά περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα πάνω από αυτό που δανείζεται η Γερμανία, κάτι που είναι εκπληκτικό», τονίζει ο υπεύθυνος για ευρωπαϊκά θέματα Κρις Λόκγουντ, στο καθημερινό podcast «The Intelligence»

«Πιστεύω ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και σίγουρα αξίζει άλλα τέσσερα χρόνια, και αυτό είναι το συμπέρασμα που ξεκάθαρα έχουν βγάλει και οι Έλληνες ψηφοφόροι», εκτίμησε ο Λόκγουντ για τις εκλογές.

«Η Ελλάδα πλέον θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα μία κανονική χώρα, μία υπεύθυνη χώρα, που διοικείται καλά και στην οποία μπορεί να επενδύσει κανείς. Έχει γίνει μια σειρά από επικερδείς ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αυτό είναι το επίτευγμα του Μητσοτάκη και γι’ αυτό νομίζω ότι αξίζει αυτά τα τέσσερα χρόνια που πρόκειται να κερδίσει», προσέθεσε ο δημοσιογράφος του «Economist».

Σκιαγραφώντας το προφίλ του πρωθυπουργού, ο Λόκγουντ κάνει λόγο για έναν «πολύ ευφυή άνθρωπο» που έχει προϋπηρεσία στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. «Είναι καλός. Έχει ηγηθεί μιας αρκετά ικανής, τεχνοκρατικής, λογικής κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023 – Νίκος Ξυδάκης: Οι ψηφοφόροι δεν έχουν καταλάβει… Οι ψηφοφόροι έχουν σύνδρομο Στοκχόλμης

Loading