Έφη Αχτσιόγλου: “Η Κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα, χωρίς να συζητά εντός Ελλάδας στο ελάχιστο για αυτά”

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας οτι εγκλωβίζει την Ελλάδα σε ένα πλαίσιο νομοθετικών αλλαγών με ορίζοντα πενταετίας, φέρνοντας τη χώρα προ τετελεσμένων γεγονότων.

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις, δίχως να έχει προηγηθεί στοιχειώδης διάλογος με τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς. Το ζήτημα αναφέρει στη δήλωσή της στην «Αυγή της Κυριακής», η τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας οτι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό και διαδικαστικό, είναι συνταγματικό και ζήτημα δημοκρατίας.

Πιο ειδικά, η κ. Αχτσιόγλου τονίζει: «Η κυβέρνηση καταθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια λίστα έργων συνολικού ύψους 31 δισ. η υλοποίηση των οποίων θα εκτείνεται τουλάχιστον μέχρι το 2026, χωρίς να έχει συζητήσει με κανέναν εντός Ελλάδας γι’ αυτά. Καταθέτει ένα πρόγραμμα και δεσμεύει τη χώρα για μια περίοδο που εκτείνεται πολύ πέραν της συνταγματικής της θητείας χωρίς κατ’ ελάχιστο να έχει συζητήσει με τη Βουλή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους κοινωνικούς εταίρους, με επαγγελματικές οργανώσεις, με επιμελητήρια. Φέρνει, έτσι, προ τετελεσμένων το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας για το πώς θα γίνει χρήση μιας μεγάλης χρηματοδότησης ως εάν να πρόκειται για χρήματα δικά της, που τα διαχειρίζεται όπως θέλει, ως εάν να έχει τη δικαιοδοσία να δεσμεύει και επόμενες κυβερνήσεις, ως εάν η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας να είναι υπόθεση πέντε ανθρώπων. Το χειρότερο είναι ότι οι σημερινές δεσμεύσεις της κυβέρνησης όχι απλώς δεσμεύουν και τις επόμενες κυβερνήσεις, αλλά επισείουν και ποινές για τη χώρα αν δεν τηρηθούν από τις επόμενες κυβερνήσεις. Διότι οι συμφωνημένες επονομαζόμενες «μεταρρυθμίσεις» θα πρέπει πρώτα να ψηφίζονται για να προχωρούν οι εκταμιεύσεις από το ταμείο ανάκαμψης. Και αν επόμενη κυβέρνηση επιθυμεί να καταργήσει κάποια απ’ αυτές, η χώρα θα υποχρεούται σε επιστροφή χρημάτων».

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα των εργασιακών, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση εντάσσει ως προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης όλο το αντεργατικό πλαίσιο που υλοποιεί για τα ωράρια, τις απολύσεις, τις αποζημιώσεις, την ελαστικοποίηση».

Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου προσθέτει ότι δεν είναι μόνο τα εργασιακά, αφού «η λίστα έργων της ΝΔ περιλαμβάνει γενναίες χρηματοδοτήσεις σε αμφιβόλου ποιότητας προγράμματα κατάρτισης από ιδιωτικά ΚΕΚ, αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις χρηματοδοτήσεις και έργα ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία».

Δείτε επίσης: Σκρέκας- Πάιατ: «ΗΠΑ και Ελλάδα ενώνουν δυνάμεις για να καταπολεμήσουν την Κλιματική Αλλαγή» 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com