Έφη Αχτσιόγλου: «O κ. Μητσοτάκης επέλεξε να θέσει την ΕΥΠ υπό τον δικό του έλεγχο»

«Η παρουσία του πρωθυπουργού χθες στη Βουλή ήταν θλιβερή. Δεν απάντησε, για ακόμη μία φορά, επί της ουσίας σε κανένα κρίσιμο ερώτημα και στο τέλος τράπηκε σε άτακτη φυγή»

Αυτό δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “ACTION24” «Τον κ. Μητσοτάκη τον βαρύνει η ενοχή γι’ αυτόν τον τρομακτικό μηχανισμό παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, για τη λειτουργία ενός τέτοιου παρακρατικού μηχανισμού, τον οποίο κάνει τα πάντα για να συγκαλύψει», πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε ευθέως πολλές φορές εάν παρακολουθείται από την ΕΥΠ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων. Δεν απάντησε ούτε ναι ούτε όχι. Αυτό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, δεν είναι ένα απλό σκάνδαλο, έχει να κάνει με τη λειτουργία της δημοκρατίας και με την εθνική μας ασφάλεια», σημείωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «δημοσιεύματα, όχι φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τύπου, ανέφεραν ότι λειτουργούσε το predator παράλληλα εντός της ΕΥΠ από αστυνομικούς. Ρωτάμε ποιοι είναι αυτοί και γιατί δεν έχει γίνει έρευνα; Δεν μας απαντούν. Χθες, επιβεβαιώθηκε δημοσίευμα των New York Times, ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια στην εταιρεία για την εξαγωγή του predator στη Μαδαγασκάρη, ενώ ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωνε δημοσίως ότι δεν γνωρίζει ποιος εμπορεύεται το λογισμικό στη χώρα. Επίσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάνε μαζί στους παρόχους τηλεπικοινωνιών για να διαγνώσουν ιδίοις όμμασι ποιοι είναι επισυνδεδεμένοι και ο κ. Μητσοτάκης το απέφυγε και αυτό».

Τόνισε, παράλληλά, ότι «μία σειρά γεγονότων ρίχνουν το βάρος της ενοχής στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και στην καρδιά του Μαξίμου. O ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να θέσει την ΕΥΠ υπό τον δικό του έλεγχο από την αρχή της διακυβέρνησής του, να αλλάξει τον νόμο προκειμένου να θέσει επικεφαλής ένα άτομο το οποίο δεν είχε τα τυπικά προσόντα, να αλλάξει τον νόμο ώστε το πρόσωπο που παρακολουθείται να μην μπορεί να ενημερωθεί από την ΑΔΑΕ. Ο ίδιος και η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξαν να μην προσέρχονται κρίσιμοι μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή και όσοι προσήλθαν τελικά να επικαλούνται το απόρρητο και να μην δίνουν καμία πληροφορία».

Τέλος, αναφερόμενη στο ζήτημα της ακρίβειας, επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή η αγορά ενέργειας στη χώρα μας λειτουργεί με αισχροκέρδεια και παράγονται υπερκέρδη, έτσι εξηγείται γιατί η Ελλάδα έχει συνεχώς πρωτιές στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και της βενζίνης στην Ευρώπη. Αντί να ληφθούν σοβαρά μέτρα για τη ρύθμιση της αγοράς και την επιβολή πλαφόν στην τιμή της ενέργειας. Αντί να υπάρχει δημοσιονομική παρέμβαση με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να εισπράττει πάρα πολλά έσοδα από τον ΦΠΑ που πληρώνουν οι πολίτες λόγω της ακρίβειας και να επιδοτεί τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας, συντηρώντας τον φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας».

Δείτε επίσης: Κατρίνης προς Μητσοτάκη: «Μιλάτε σαν να μην είστε πρωθυπουργός της χώρας»

Loading