Έφη Αχτσιόγλου: Ο Μητσοτάκης ασκεί πολιτική για να κερδίζουν τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα (vid)

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής άσκησε δριμεία κριτική στην εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης

propoli

Συγκεκριμένα, η βουλευτής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως φροντίζει πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες-ολιγοπώλια και αγνοεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

«Χαμένοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι φορολογούμενοι και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ενώ ευνοημένες θα είναι μερικές μετρημένες στα δάχτυλα πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες-ολιγοπώλια. Μόνιμη επιλογή του κ. Μητσοτάκη την άσκηση πολιτικής για την κερδοφορία των ολιγοπωλιακών συμφερόντων. Η κοινωνία πλέον αντιλαμβάνεται το για ποιους ασκεί πολιτική ο κ. Μητσοτάκης κι αυτό δεν θα το ανεχτεί για πολύ».

Παράλληλα, κατηγόρησε για έξι ψευδεπίγραφους ισχυρισμούς που προβάλει το υπουργείο Εργασίας για να περάσει αυτό το σχέδιο νόμου. Συγκεκριμένα, ανέφερε «πως είναι αναγκαία αυτές οι αλλαγές γιατί το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει». 

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως, ο κίνδυνος των κεφαλαιαγορών μεταφέρεται στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Εκτινάσσει τις διαγενεακές ανισότητες, ενώ είναι και παντελώς έωλο πως θα υπάρξει έκρηξη ανάπτυξης καθώς η μετακίνηση των κεφαλαίων είναι απολύτως ελεύθερη, τα κεφάλαια θα επενδυθούν όπου υπάρχουν καλύτερες αποδόσεις, στο εξωτερικό. Άρα, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως όφελος, μόνο τεράστιο κόστος, για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της:

Δείτε επίσης: Θάνος Πλεύρης: «Αν οι υγειονομικοί εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα θα γίνει άρση της αναστολής τους»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading